ВСС избра нов районен прокурор на Козлодуй

Инициатива за 130 години от създаването на Бургаската библиотека: Брандиран автобус с ликовете на родни класици пътува по линия № 9

Тръмп промени позициите си: По-строг контрол на оръжията в САЩ (ИНФОГРАФИКА) Президентът обмисля и други мерки

Москва вини Вашингтон в намеса във вота за Кремъл Много било трудно да се поправят отношенията

На 332 българи е отказано лечение в чужбина през 2017 г.

МОН предприема допълнителни мерки за олекотяване на ученическите раници

Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление при строителството на оградата по границата

Вицепремиерът Валери Симеонов ще проведе работно съвещание за безопасната експлоатация на язовирните стени

Футболист прати 18-годишен в кома

Дрон тори 1 хектар за 15 минути Воден матрак за крави повишава млеконадоя

Шефът на НЗОК проф. Камен Плочев: 271, 2 млн. лева са задълженията ни към други държави

„Асарел-Медет“ продължава подкрепата за Община Панагюрище

В Лондон ще бъдат връчени наградите БРИТ

Калоян Паргов: Година и половина управляващите в СО тероризират гражданите на Малашевци с бездействието си

Меси развали проклятието „Челси”

Адска вечерс метъл боговете от Judas Priest

Пионерите на хеви метъл музиката от Judas Priest сложиха триумфална кулминация на рок маратона в страната, включващ концерти на Toto, Slash, Twisted Sister и Helloween. Нямаше по-подходящ завършек на серийната сетивна вакханалия от свирепото шоу на грандиозния Роб Халфорд и компания.

Концертът в столичната зала “Арена” събра повече от 10 хиляди ценители на качествената музика. Машините от Halloween, които са всепризнати любимци на родната публика, доставиха поредното си силно шоу на българска почва и подгряха тълпата за иконичната изява на метъл боговете от Judas Priest.

Малко след 21 часа дойде моментът в залата да се разнесе болезнено разпознаваемия ритъм на шедьовъра на Black Sabbath War Pigs: сигурен и традиционен сигнал за предстоящата инвазия на Judas Priest. Великаните от Бирмингам нанесоха опустошително качествен удар върху колективното съзнание на изпадналата в митологичен метъл транс аудитория. Британската стомана стовари в претъпканата зала смазващо ефективен сет, включващ песни от последния им албум Redeemer of Souls, както и стройна селекция от бруталните класики, издълбали името на Judas Priest с платинени букви в книгата на хеви метъл историята. Бунтовният мегахит Breaking The Law екзалтира публиката до почти криминални измерения, а кулминационното изпълнение на металическият опус магнум Painkiller осмисли цялата година за хиляди фенове на смразяващо силния и суров саунд. Роб Халфорд и компания благодариха на всички “хеви метъл маниаци” и изразиха желание да свирят в София всяка вечер.

Третият концерт на Judas Priest на българска земя ще се помни дълго с изключително качествената комбинация от чист, свръхсилен звук, класически изпълнения, брутална иконография и импозантното присъствие на харизматичната фигура на Роб Халфорд, който знае по-добре от всеки как да накара многохилядната тълпа да изпадне в шаманизирана, древна екзалтация.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете