Гърци и румънци са първите туристи по Черноморието ни 12 000 българи ще пътуват до морето за празниците

Близо 20 000 непридружени деца мигранти са регистрирани в ЕС през 2018 г. Най-много са в България и Словения

Възстановиха движението през „Капитан Андреево“ и „Лесово“

Япония разшири търсенето на падналия изтребител F-35

Нов мощен циклон удари Мозамбик

Жертви и над 10 ранени при верижна катастрофа в САЩ (ВИДЕО)

Путин стана доктор хонорис кауза на Пекинския университет

Спряха преминаването през „Капитан Андреево“ и „Лесово“ заради проблеми със системата Пунктовете не обслужваха автомобили час и половина

Руското МВнР: ЕС ще остане най-важният партньор на Русия

Японският император се показа за последен път официално пред публика

Безплатни ваксини на деца поставят в 4 болници в София

Българка продаде картина за €10 000 на човек на Обама Любена Фокс е опозиция на консуматорския свят

1300 мигранти избягаха от център за задържане в Мексико

Валентина Александрова – нежната струна на „Филхармонията и Криско“

Шефът на полицията на Шри Ланка подаде оставка

Проверяват за строителство по курортите и в почивните дни

Контрольори проверяват по график за незаконно строителство в курортите и през почивните дни. Това заяви шефът на отдел „Строителен контрол“ в община Варна Иван Луканов. От 15 май, когато влезе в сила строителната забрана в курортите, досега са констатирани 6 нарушения на ветото. Става дума предимно за довършителни работи на хотели и околните им пространства.

Инспекторите засекли и изграждане на носещи колони на хотел в курортен комплеткс „Чайка“, където два пъти хванали изпълнителя да излива бетон на едно и също място. Тъй като строителството по принцип е намаляло, инспекторите имат възможност да повишат вниманието си в детайлите. Така установили и вътрешно сторителство в хотел на „Златни пясъци“, което също е забранено.

Проследени били и автомобили със строителни материали до обект, в който се довършвали хотелски стаи с гипсокартон. Другите установени нарушения са довършване на тротоари, оградителни съоръжения и подобни. За всички случаи са издадени актове за нарушения на Закона за устройство на черноморското крайбрежие и наказателни постановления.

Общинарите имат договореност с полицейските екипи на съответните районни управления, които да констатират евентуални нарушения след 17 часа. Полицаите снемат данните на извършителите, описват часа и вида на строителството и го предават на „Строителен контрол“, а след това общинските служители пишат актове. Глобите варират от 1000 до 10 000 лв. за физически лица и от 10 000 до 50 000 лв. за фирми.

Забраната, която важи до началото на октомври, обхваща комплексите „Златни пясъци”, „Св. Св. Константин и Елена”, „Чайка” и курортна зона „Прибой“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.