Министър Бисер Петков: Средната пенсия ще се увеличи с близо 14 лв. от 1 юли

Рут Колева на една сцена с Марио Бионди

Стоян Мирчев: Румен Радев размрази отношенията ни с Русия Президентът е искал в делегацията да се включат и министри, но правителството е отказало

Валентин Радев се срещна със заместник-секретаря по вътрешна сигурност на САЩ Клер Трейси

Йорданка Фандъкова: 16% от отпадъците на София се депонират, преди години бяха 100%

Защо повече се обсъждат телата, отколкото душите на жените?

12 души са в болница след катастрофата с автобус на магистрала “Тракия” Турският ТИР влачил рейса 30 метра, шофьорът му бил заспал

Разкриха раннохристиянска базилика в Хераклея Синтика

Следващите европейски избори ще се проведат в периода 23-26 май 2019 г.

Едва 13 гари са приспособени за хора с увреждания

Девет румънци са загинали в катастрофа с румънски микробус в Унгария

“Спейс Екс” изстреля два сателита, които ще наблюдават водата на планетата

САЩ смекчиха банковите регулации, приети след кризата от 2008 г.

Лавата от изригващия вулкан Килауеа на Хавай се приближава към местна геотермална електроцентрала

Русия изстреля четири междуконтинентални балистични ракети от ядрена подводница

Проверяват за строителство по курортите и в почивните дни

Контрольори проверяват по график за незаконно строителство в курортите и през почивните дни. Това заяви шефът на отдел “Строителен контрол” в община Варна Иван Луканов. От 15 май, когато влезе в сила строителната забрана в курортите, досега са констатирани 6 нарушения на ветото. Става дума предимно за довършителни работи на хотели и околните им пространства.

Инспекторите засекли и изграждане на носещи колони на хотел в курортен комплеткс “Чайка”, където два пъти хванали изпълнителя да излива бетон на едно и също място. Тъй като строителството по принцип е намаляло, инспекторите имат възможност да повишат вниманието си в детайлите. Така установили и вътрешно сторителство в хотел на “Златни пясъци”, което също е забранено.

Проследени били и автомобили със строителни материали до обект, в който се довършвали хотелски стаи с гипсокартон. Другите установени нарушения са довършване на тротоари, оградителни съоръжения и подобни. За всички случаи са издадени актове за нарушения на Закона за устройство на черноморското крайбрежие и наказателни постановления.

Общинарите имат договореност с полицейските екипи на съответните районни управления, които да констатират евентуални нарушения след 17 часа. Полицаите снемат данните на извършителите, описват часа и вида на строителството и го предават на “Строителен контрол”, а след това общинските служители пишат актове. Глобите варират от 1000 до 10 000 лв. за физически лица и от 10 000 до 50 000 лв. за фирми.

Забраната, която важи до началото на октомври, обхваща комплексите „Златни пясъци”, „Св. Св. Константин и Елена”, „Чайка” и курортна зона „Прибой“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.