Евакуация заради пожар на „Уимбълдън“

Пожар в сградата на централния корт на „Ол Ингланд Клъб“ наложи евакуация на всички хора в офисите, по трибуните и в района. Искрата пламнала от електрическа неизправност и пламъците се разгорели в източните помещения на постройката до корта.

Организаторите на турнира „Уимбълдън“ веднага повикали пожарната, но още преди нейното пристигане помолили всички да се отдалечат на безопасно разстояние. Случката се разиграла около 22,45 ч в сряда, когато мачовете от редовната програма на турнира вече били приключили. Трите пожарни изгасили огъня бързо и последствия от инцидента за програмата на турнира няма.


Междувременно Григор Димитров демонстрира увереност в силите преди мача си от третия кръг на турнира. В петък българинът излиза срещу французина Ришар Гаске. Интересното в случая е, че Гришо има 4 загуби в четирите си официални мача с предстоящия си съперник.


"Мисля, че за последно играх с него отдавна - каза Димитров. - Някъде около две години минаха от последния ни мач. Вече съм различен човек и различен играч. Чувствам, че излизам като фаворит да спечеля срещу него. Започвам да намирам формата си. Очевидно е добре да преминавам така мачовете си - с чисти победи. От двубой на двубой чувствам, че играта ми се подобрява.“


Григор преди две седмици все пак победи Гаске. Но на демонстративен мач в Лондон.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт