Борисов вечеря с лидери в Белгия Срещата се проведе в замъка Хертохинедал край Брюксел

Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Плевнелиев награди инженери, участвали в проектирането и строежа на метрото

Президентът Росен Плевнелиев удостои с висши държавни отличия изпълнителния директор на „Метрополитен“ ЕАД проф. д-р инж. Стоян Братоев и неговия екип за заслугите им при проектирането, строителството и въвеждането в експлоатация на софийското метро, съобщиха от президентския пресцентър.

На церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 проф. д-р инж. Стоян Братоев беше отличен с орден „Стара планина“. С медали „За заслуга“ държавният глава удостои инж. Кирил Зайков, инж. Валентин Тодоров, инж. Димитър Тодоров и проф. инж. Божидар Божинов, които също са взели участие в проектирането, строителството и въвеждането в експлоатация на метрото в София. Президентът Росен Плевнелиев посочи, че наградените са показали достойно изпълнение на професионалните си отговорности при реализацията на сложен, стратегически за страната проект. Държавният глава отбеляза, че проф. Стоян Братоев е поел огромна отговорност за милиардни проекти, които помагат за модернизацията на България и изпълнява ангажиментите си със сърце и посветеност.
Президентът заяви, че проектът за строежа на метрото се изпълнява прозрачно, ефективно и в срок, като тази оценка е давана нееднократно и от представители на Европейската комисия. Метрото в София е проект от обществено, национално и европейско значение, с изключителна сложност и достойно изпълнение, посочи Росен Плевнелиев. Президентът изрази надежда проектът да бъде следван като пример заради начина на реализация и ефективност.

Благодарение на метрото българската столица е по-атрактивна дестинация за живот, за бизнес, за култура, посочи държавният глава. Президентът отбеляза, че реализацията на подземния градски транспорт дава самочувствие, че страната ни има капацитета да изпълнява отговорно сложни проекти.

„Модернизацията на България е без алтернатива“, посочи още държавният глава и допълни, че през последните години развитието на инфраструктурата е кауза за българските институции.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете