Съдът не пусна Маймуната от ареста

Хасковският окръжен съд отказа да пусне от следствения арест 49-годишния Кръстьо Кръстев - Къньо Маймуната. Той е обвинен за поръчител на побой, след който почина 36-годишният Борислав Марков. Инцидентът стана навръх Великден в бар в центъра на града. По случая като физически изпълнител е арестуван и 33-годишния Емил Митев от Димитровград.

Решението, с което бе отхвърлена молбата за изменението на мярката, съдия Йонко Георгиев прочете в 17 часа. Заседанието се проведе в отсъствието на обвиняемия Кръстев. То бе депозирал писмено заявление пред Темида, че желае да остане в килията и не иска да присъства в залата.

Според прокурора Петър Мидов в събраните СРС по случая имало запис, на който се чува как Къньо Маймуната казва: "Бийте го, ще има и хонорар!"

"Специалните разузнавателни средства са лек в полза на обвинителната теза, но в никакъв случай не са панацея", репликира адвокат Милен Тенев. Той и колегата му Георги Братанов пледираха, че след събраните многобройни доказателства, обвинението срещу клиента им е разколебано. Те поискаха домашен арест или гаранция.

"Обстоятелствата по делото не са се променили. Не се разколебава и обоснованото предположение, че Кръстев е извършил престъплението", мотивира се съдът за отказа да уважи молбата за изменение на мярката за неотклонение в по-лека, защото и към този момент тя била единствената адекватна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини