Как се разкоства предприятие, което не работи от 20 години

Десетки роми ежедневно нахлуват на територията на някогашното предприятие "Текстилни влакна" и изнасят необезпокоявано строителни материали от съборените вече сгради, оплака се собственикът на обекта.

"Като термити ровят в сградите и вадят каквото намерят, това вече не се търпи", оплакаха се и наематели на съседен склад, които в четвъртък изнасяха своята продукция, за да се спасят от набезите.

73-годишният охранител на обекта Митко Гочев пък призна, че и да иска не може да спре тумбите с роми. "Разбиха дори моята стая и изкрадоха катинарите. Тая напаст не се спира. Иначе ще те убият", заяви пенсионерът. И добави, че това е последният му ден на работа, категорично се отказвал да рискува живота си за минималните пари, които му давали за охрана.

Предприятието е с площ над 50 дка, но не работи вече 20 години. Наскоро са били продадени няколко сгради, които трябвало да се разрушат. Фирмата, наета за тази дейност, обаче пуснала няколко роми да си вземат тухли от и без това сринатите постройки. Вместо няколко, в обекта влезли стотина роми, а двамата пазачи на пенсионна възраст не успели да ги спрат.

След сигнал в полицията в четвъртък на място пристигнаха и униформени от Стара Загора, водени лично от директора на областната дирекция на МВР комисар Иван Чолаков. "Имаме няколко сигнала за хора, които са се опитвали да откраднат тухли и железа от мястото. Те са установени и вероятно ще бъдат дадени на прокурор", уточниха от полицията. На място униформените са заварили близо 25 роми, който с чукове разбивали останалите бетонни парчета, за да вадят арматура. Повечето се разбягали, задържана на място е била една жена, съставени са и предупредителни протоколи на още десетина от ромите. Униформените обаче признават, че не може да отделят екипи да пазят ежедневно частното предприятие, което на всичкото отгоре е разградено и достъпно от всички околни ниви.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони