Бургаска учителка се нуждае спешно от кръв

Свлачище застрашава пешеходци и коли край Дебелец

ВСС прие оставката на Красимир Влахов

СГС даде ход на делото срещу Йоан Матев

Отиде си Георги Марков

Как един посланик застава зад истината Меглена Плугчиева оборва неверни публикации за България в “Нойе Цюрхер цайтунг”

Турски военни самолети са извършили 42 нарушения на гръцкото въздушно пространство

850 000 лева идват в Сливен за подкрепа на деца с увреждания и семействата им

Над 20 % от варненските ученици отиват в западни ВУЗ-ове Англия, Холандия и Дания са най-предпочитани дестинации

Оперираха Делио Роси

Варненци пак искат паметен знак на Пламен Горанов

Ръководителят на Районната прокуратура в Пазарджик Георги Кацаров е подал оставка

Елена Йончева ще съди Цветан Цветанов за клевета

Радев се срещна с представители на Съюза на офицерите от резерва

Родителите на убития в Борисовата градина Георги поискаха 400 хил. лв. обезщетение

Мерят черешите с кантари от Втората световна война

С кантари от Втората световна война мерели черешите по изкупвателните пунктове в Кюстендилско, оплакаха се земеделски производители. Много рядко се използвали електронни везни, които обаче не са заверени.

“Удрят в кантара жестоко – предварително премерена щайга от 12 килограма с плодове на изкупвателния пункт излиза 9 кила. Дерат ни здраво. И няма служба в общината, или към търговията, към “Мерки и теглилки” ли, но да ги контролират. Ощетяват ни”, казва Кирил Г. , който има градина в кюстендилското с. Таваличево.

40-50 собственици на черешови масиви и местни производители излязоха вчера на протест пред общината срещу обидно ниските изкупни цени на черешите – 50-60 стотинки за килограм. За всичко е виновен картелът от четирима италианци, които диктуват и цените, и квотите и изобщо правилата по реализацията на черешовата реколта в Кюстендилско, гневят се участници в “митинга”.

Трябват компенсационни мерки от страна на държавата и ЕС. Ние предложихме тя да е 250 евро на тон, може и да се обсъжда да е на декар. Става въпрос за около 1,5 мил. евро като компенсация. Поне хората да си върнат част от разходите, които са вложили като инвестиция в тези прекрасни плодове. Ключово е и бързото сдружаване на черешопоризводителите, създаване на борса, на преработвателна база, което трябваше да се случи още преди 10 години. Над 1000 тона череши пътуваха от Кюстендил за Русия, но заради затворените пазари сега между 4 и 5 млн. евро губят производителите, коментира тежката ситуация кметът на Кюстендил Петър Паунов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.