Психично болен краде 4 пъти надгробния кръст на убитата общинарка Татяна Стоянова

Психично болен мъж от Пазарджик 4 пъти крадял кръста от гроба на застреляната общинарка Татяна Стоянова. Луксозният бял надгробен кръст изчезвал в късна доба, когато на гробищния парк в областния град нямало охрана, а местните полицаи били ангажирани 3 месеца в издирване на посегателя.

Първата кражба била регистрирана броени дни след погребението на 14 януари, когато близките на убитата бивша шефка на кметския кабинет констатирали, че надгробният кръст липсва. Те поставили нов, но и той бил откраднат. Така 4 пъти постаментът, на който били изписани годината на раждане и на смъртта на 33-годишната Стоянова, изчезвал от последния й дом, докато родителите й не подали сигнал в полицията, пише Монитор.

Униформените тръгнали по следите на неизвестния извършител, а междувременно бил получен и сигнал, че разлепените некролози за кончината и за помена на общинската чиновничка също изчезвали от определени места в центъра на Пазарджик. Местните полицаи стигнали до анонимния некрофил, който се оказал стар познайник-при това с психично заболяване.

57-годишният Илия Пецов е добре познат от кастингите на „България търси талант”, където участваше с номера си на ревящо магаре. Освен това той е правил и опит за убийство на сина на собственик на галерия в Пазарджик, когото намушкал с нож по време на изложба на художници в града. Когато в полицията го попитали защо е посегнал на надгробния кръст, той отговорил, че харесвал белия цвят.

Срещу Пецов в местната Районна прокуратура има образувано досъдебно производство за кражбата на надгробния кръст от гроба на Татяна Стоянова. 33-годишната пиарка бе разстреляна с 5 куршума навръх именния си ден на 12 януари, докато паркираше джипа си” Нисан Кашкай” пред дома си на Моста на Лютата в Пазарджик.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони