БАБХ извършили 13 111 проверки в търговски обекти и заведения за обществено хранене в цялата страна Изтеглени са 15 317 кг храни и 310 540 бр. яйца

Том Джоунс идва в Пловдив през юни Легендарната британска звезда с концерт на 24 юни

В Испания с критики към Кабаков

Снишаването на орела

МЗХГ: 4000 горски пазят държавните гори денонощно Колите на всички стопанства са оборудвани с GPS и във всеки един момент се знае къде са дежурните екипи

ЕС застана срещу решението на Косово за създаване на собствена армия

Протест срещу присъдата за убийството на варненския балетист на пътя

Вижте най-ярката комета за 2018 г. (СНИМКИ и ВИДЕО)

Фенове на „Бешикташ“ искат чистка

Познавате ли този грабител? (СНИМКИ) Нападнал жена в Шумен

Спипаха трима рецидивисти след грабеж и отвличане в столицата

Откриха нарушения в 17 обекта на стоковия базар Илиянци

Ненов Димов: През 2020 г. ще има регламент за отоплителните уреди на твърдо гориво

Авария остави без ток град Септември и шест села в общината

Приказни пътешествия с коледен автобус зарадваха стотици деца в Търново

Опасен жп мост в Димитровград може да вземе жертви

Опасен железопътен мост в Димитровград може да вземе жертви. По съоръжението има зона за преминаване на хора, от която напоследък изчезват бетонните плоскости и зеят огромни дупки. Въпреки че мостът не е предвиден за пешеходци, по него непрекъснато минават много деца, показа репортаж на „Нова телевизия“.

Този мост над река Марица е най-късият маршрут за пешеходците от квартал Марийно до Димитровград. Стотици хора минават по тясната пътека встрани от жп линията всеки ден. Най-често това са деца.

„Постоянно минаваме оттук да скъсим пътя, по-близо тука е града”, обяснява Георги.

От близо месец обаче преминаването е истински риск не само заради влаковете. Всъщност преминаването по този мост се оказва наистина опасно, защото от тук непрекъснато изчезват бетонни плоскости и всеки момент някой може да се пребие.

„Доста време ги няма, може би месец вече нагоре. Някои ги бута надолу и ги чупят”, добавя Георги.

Според местната власт причината за липсващите парчета е опит за кражба.

„Според мен са разбити за изваждане на арматурата, то тук се вижда. Затова ги разбиват. Кой ги разбива – социално слаби, иначе физически не са слаби”, на мнение е Атанас Косев – кметски наместник на кв. „Марийно” в Димитровград.

От Национална компания „Железопътна инфраструктура” обясниха, че мостът въобще не е предвиден за преминаване на пешеходци. Пътеката била предназначена за служители, които да извършват огледи и ремонти. Заради това имало поставени и предупредителни табели. От компанията поеха ангажимент да ремонтират проблемите участъци.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.