Илияна Йотова: България наложи Западните Балкани в политиката на ЕС

Николай Николов: Защо кметът Фандъкова не иска да отговори на въпроси за небостъргачите на НИКМИ?

Сергей Лавров: НАТО ще принуди балканските страни да приемат философията на противопоставяне Алиансът не е в състояние да отговори на терористичната заплаха, посочи външният министър

Финансовият министър Владислав Горанов е поискал обяснение за драстичните разминавания в сметките на НЗОК

Стоян Александров пред “Труд” за обвиненията в лихварство: Нямам никакъв коментар

Бойко Борисов ще участва в неформалното заседание на Европейския съвет в Брюксел

„Инерком“ купува ЧЕЗ в България

Честват 135 г. от създаването на Варненското медицинско дружество

Над 70% от операциите в Урологията в Търново са ендоскопски

Цветанов и Нинова с общ законопроект Дават на родителите на загинали военнослужещи по време на задгранични мисии наследствени пенсии

Иракските власти предадоха на руските четири жени и 27 деца, свързани с “Ислямска държава”

Детска ясла в Монтана грейва по „Красива България”

Недохранените 3-годишни близнаци Стефан и Габриела отиват в дом или в приемно семейство Социалните служби установили, че не е подходящо да изпратят децата при баба им

Международен конкурс избира най-добрата концепция за нов градски център на Велико Търново

Съдят мъж от Разлог за подправяне на лотариен билет

Гардиън: Европейският елит иска преврат в Гърция

Германия и други европейски държави изобщо не искат компромис за това дали Гърция ще си плаща задълженията към кредиторите. Те не искат правителството на Ципрас да падне на колене, те искат да сменят тотално целия режим на управление в страната. Това пише журналистът от британския вестник “Гардиън” Саймс Милън.

Той допълва, че световното задкулусие не смята да пипа единствено военното управление на страната. Милитъри курса на Атина отдавна е решен не от Вашингтон, а от Берлин и Брюксел.

“Цялата тази история в последните месеци около СИРИЗА и дълга е просто с една цел- да се внуши на хората, че Ципрас и неговото правителство не стават за нищо. Световните сили просто влизат с шут в страната на принципа разделяй и владей”, счита журнаистът. И обяснява,че разтакаването с МВФ и Еврокомисията целят едно- да се стигне до предсторочни избори в страната и да се смени кабинета на СИРИЗА с такъв, който ще е доста-по -послушен откъм щения на световните сили.

Отговорните фактори от Евросъюза твърдят, че ще работят за интересите на гражданите на Португалия и Ирландия- които също като Гърция страдат от програми за финансови санкции. Според Гардиън обаче хората в Брюксел треперят най-вече от това, че хората от изброените две страни може да скокнат срещу режима на ограничения и дългове, подобен на този в Атина .

“Точно поради тези причини Меркел и глупаците от Европейската централна банка искаха Гърция да си направи самонадеяно демократично правителство, което да скочи срещу икономиите. И така само да си сложи примката на шията ” ,завършва анализа си изданието.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете