Автомобил с българска регистрация е замесен в зрелищен обир в Брюксел

Автомобил с българска регистрация е бил замесен в зрелищен обир миналата нощ на бижутерия в Брюксел, съобщават местни медии, цитирани от Дарик.

Сигналът за нападение срещу бижутерията бил подаден малко след полунощ до охраната на търговския център. Разпространените снимки от инцидента показват, че стъклената входна врата на търговския център е била счупена, след като автомобил се е врязал в нея. Ролетната алуминиева вратата на бижутерията е била преодоляна с автоматичен повдигач.

Охраната предупредила полицията и четиримата крадци били пресрещнати и подгонени. После събитията се развили като в холивудски екшън филм. Обирджиите катастрофирали и побегнали пеш, а недалеч били причакани от автомобила с български номера. При продължилото преследване вторият автомобил на крадците също катастрофирал. Един от обирджиите бил задържан на място, а останалите трима успели да избягат в близка гора.

В полицейската акция се включил и вертолет с термична камера. Така задържани още двама, а четвъртият крадец засега остава на свобода. Откраднатото от обирджиите пък било открито в използваните от тях автомобили. Задържаните са представени като М. (30 г.), Т. (29 г.) и Л. (28 г.), и са били разпознати на записите от охранителните камери в търговския център. Националността им не се посочва.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят