Търновец съди бивша изгора за 50 000 лв

Гневен Ромео от Велико Търново опита да осъди бившата си изгора за 50 000 лв. Претенциите на мъжът са за неимуществени вреди. Той пожелал обезщетение заради уронване на престиж, депресия, влошено здравословно състояние, срам и изолация спрямо близки и приятели. Търновецът предявил иск след като бившата му приятелка била осъдена, че го е оклеветила и набедила в престъпление.

Окръжният съд в старата столица и присъдил глоба от 1000 лв. Сагата е от преди 3 г. Тогава двамата имали тайна връзка, защото тя била семейна. Аферата обаче станала достояние на съпруга и след арест на съперника му. Влюбената двойка била спряна за проверка от полицаи в Полски Тръмбеш. Търновецът обаче отказал да се подчини, защото не се легитимирали с лична карта, и бил отведен за 24 часа в ареста. В обясненията си пред полицията пък жената се оправдала, че е агресивен и казала, че често я заплашвал и изисквал от нея подчинение.

След като разбрал за съдържанието, търновецът завел дело за клевета и набеждаване в престъпление и го спечелил. След това предявил и паричен иск. Окръжният съд в старата столица обаче признал само 300 лв, защото не било доказано, че е претърпял унижение и срам, които да могат да бъдат оценени на 50 000 лева. Решението подлежи на обжалване пред Апелативния съд в старата столица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл