Бюлетини от по 1 стотинка на кметски референдум

30 хил. бюлетини по 1 стотинка - на най-обикновена хартия, незащитени, без водни знаци и др., са напечатани за насрочения за неделя референдум в Кюстендил с основно питане дали да бъде подкрепен за трети пореден мандат сегашният градоначалник Петър Паунов, казаха организаторите.

Имащите право на глас са 66 897, уточниха от администрацията. Презумпцията е, че ще упражнят вота си наполовина.

За пореден път от дясната коалиция "Кюстендил" бяха категорични, че в допитването няма да участват ромите заради доказаните корупционни механизми и схеми, прилагани в гетото на досегашните избори. "Ще се гласува по настоящ адрес, а улиците от ромския кв. Изток не са включени в нито една от 83-те секции. Ако роми живеят на улици извън кв. Изток" и са с актуална адресна регистрация, ще могат да упражнят вота си", поясни Анелия Мандалска, лидер на общинската структура на СДС в Кюстендил.

Референдумът ще струва 1000-1500 лв., каза бившият областен лидер на НДСВ, след това в БДЦ, активно подкрепящ кмета Паунов адвокат Васил Иванов. Ще се плати с пари от заплатите на 14-те съветници от коалиция "Кюстендил", които взимат по около 350 лева месечно. Освен за 6-те топа хартия и тонера ще се плаща и за транспорта на доброволците от секционните комисии до селата и за докарването на урните след приключването на 14-часовия изборен ден в неделя с начало 6,30 ч.

"Знаем, че има много кърска работа, по градините, че е черешобер, но трябва да отидем да гласуваме. Този референдум е лъч светлина, да докажем, че Кюстендил е един модерен град", апелира шефът на градския театър и съветник от десницата Чавдар Ненов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини