Конкурс за 200 граничари

Вече е обявен и конкурс за 200 служители в Гранична полиция. В средата на месец юли ще бъде направена първата копка на оградата по българо - турската граница, като тя е разделена на три части, а всички обществени поръчки и конкурси са готови. Очаква се оградата да бъде изградена напълно в края на годината. Това съобщи в Бургас главният секретар на МВР Георги Костов. Дотогава командироването на униформени от вътрешността на страната на браздата ще продължи.

МВР има идея за промяна в Закона за управление при кризи. Законодателната инициатива ще позволи армейските части да носят службата си с бойни оръжия в такива критични райони. В момента няма такава правна възможност, каза още Георги Костов.

В МВР са изяснили детайлите около убийството на 5-годишния Никита Леонтиев. Детето бе намерено мъртво в куфар през месец март в района на Пасарел. ДЗа МВР случаят Герман Костин е приключен. Това вече е закрита тема за насУ, коментира още главният секретар. Разследването за убийството на Ана Леонтиева, майката на Никита, което се води в Бургас все още не е приключило и по това дело Костин не е привлечен като обвиняем. Жената бе открита зверски развфасована край Приморско, където Герман Костин има вила.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини