Кошмарен дует чака „Берое“

Кошмарен голов дует чака „Берое“ във втора квалификация на Лига Европа, след като старозагорци си резервираха място в нея с 2:0 като гости на литовския „Атлантас“. В градчето с привкус на средновековие футболни рицари нямаше и голове на новите попълнения Спас Делев и Георги Божилов донесоха българския успех.


Реваншът изглежда безпроблемен, а в следващия кръг вече чака „Брьондби“, разбил с 9:0 андорския „Жувенес“.


В атаката на датчаните вилнее дует Йохан Елмандер - Теему Пукки, който вкара общо 3 гола и записа 3 асистенции в мача. След няколко сезона в Англия и „Галатасарай“ 34-годишният Елмандер заигра в Копенхаген, а и води атаката на Швеция редом със Златан Ибрахимович. Пукки игра за „Шалке“ и „Селтик“, и е титулярен №9 на Финландия.
Те ще са заплахата за „Берое“.


„Трябва да подобрим играта, но съм доволен от резултата като за първи мач - коментира Петър Хубчев. - Имаме нужда от време за сработване на новите играчи. Не мисля за следващия съперник, имаме човек за тази работа.“


След 1:1 в Йелгава срещу местния латвийски тим, треньорът на „Литекс“ Красимир Балъков каза: „Знаехме, че са силни на статични ситуации, като например тъчовете. Не искам да звучи оправдание, но теренът бе твърд като бетон. Съперникът изигра 12-и мач, а за нас бе първи, нямаме ритъм. Сигурен съм, че ще победим в реванша, защото сме по-силният отбор.“


Васил Божиков вкара с глава за тима от Ловеч, а домакините изравниха в края.
При успех, в следващия кръг „Литекс“ ще срещне победителя от „Флора“ (Естония) и „Работнички“ (Македония). Естонците спечелиха с 1:0 първия двубой у дома.
Реваншите са на 9 юли у нас, а мачовете от II квалификация - на 16 и 23 юли.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ