Воден режим за волейболистките

Битови неволи, познати в България от близкото минало, застигнаха волейболистките на турнира Гран при второ ниво в Пуерто Рико - има воден режим. Нашите състезателки бяха изненадани от организаторите преди тренировката в четвъртък, като им бе казано, че няма да могат да използват банята в зала „Гилермо Ангуло”. И причината не е авария, а режим на водата.


Валежите над страната са малко и запасите от вода са недостатъчни, затова правителството е въвело ограничения - водата се спира за два дни във всеки район. Така бе ред на Дома на гигантите, както е популярна тук спортната зала. Втората част от режима обаче хващаше и деня на началото на турнира и първите мачове петък, като не се знаеше дали все пак местното ВиК няма все пак да се смили над чужденците.
Никаква милост обаче не проявяват домакините, що се отнася до пребиваването на отбора ни, вероятно така е и с останалите три гостуващи тима. Все нещо има, което не е както трябва по организацията, и нервите на мениджъра на нашия състав Валентин Помаков се опъват редовно. Или няма достатъчно лед на тренировките, или трябва да се напомня месото да бъде включвано в менюто на състезателките...


Първият мач на нашите с Полша завърши в ранните часове в събота българско време, като според букмейкърите фаворитът не бе родният тим. Заложните къщи даваха за победа на полякините коефициенти около 1:1,5, докато успех за нашите, които на турнира ще бъдат водени от Атанас Лазаров, се котираше с 1:2,8. В другия двубой ставките бяха в полза на Пуерто Рико срещу Канада. Домакините се сочат като фаворит за първото място, но дори и букмейкърите едва ли с голяма точност могат да предвидят изненадите, каквито са способни да поднесат напълно непознати един за друг женски отбори, както е в Каролина.
Същевременно не е изключено в залата да има... родна агитка.

Българи се свързали по електронната поща с Помаков и се интересували за цените на билетите, защото по това време щели да бъдат в Пуерто Рико. Дали ще се появят обаче остана загадка, ясно беше само, че билетите струват по 10 и 15 долара, като се прогнозираше пълна с 5000 зрители зала само за мачовете на домакините.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт