Везенков избра „Барселона“

Талант №1 на българския баскетбол Александър Везенков избра да продължи кариерата си в испанския гранд „Барселона“.


„Все още не съм подписал официално, но сме се разбрали по договора - коментира 19-годишният национал. - През последните 5 или 6 месеца от клуба ми показаха, че наистина искат да съм част от отбора. Аз, Джъстин Доелман и може би още един баскетболист ще играем на позиция 4. Все още не съм разговарял с треньора Шави Паскуал, но знам, че държи да съм в състава. През следващата година вероятно ще участвам в драфта на НБА, но не идвам в „Барса“, за да остана само един сезон.“


На 8 юли българинът ще замине за Флорида, където ще тренира за подсилване на мускулатурата си.

Очаква се Везенков да подпише 4-годишен договор с каталунците на стойност 2 милиона евро. „Барселона“ пък ще плати на бившия му клуб „Арис“ 315 000 евро за правата му. В новия контракт на Везенков ще има освобождаваща клауза за 1 млн. евро за отборите от НБА.


Медиите в Гърция пък засипаха с похвали младия талант. „Това беше съвсем очаквано - написа сайтът Sdna.gr. - Везенков не беше просто един играч, той беше Играчът. Детето чудо от България, което е родено в Кипър, но носи гръцката култура, идентичност и баскетболно ДНК, ще продължи в „Барселона“.


През последните месеци сред вариантите за крилото се смятаха и гръцките грандове. „Панатинайкос“ не постави предложение на масата, а от хората от „Олимпиакос“ въобще не дойдоха. Не можех да чакам повече. Ще работя усилено и ще продължа да се държа достойно“, обяви Везенков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт