Бежанци редивисти влизат в затвора

Седем бежанци от Сирия заменят временните центрове за настаняване със затвор заради нелеганите им опити им да минат повторно Дунав мост. Те влизат зад решетките за по 9 месеца с присъди на Районния съд в Русе и отделно ще платят по 300 лв. глоба. Въпреки условните им наказания след предишните задържания, освободените чужденци са атакували границата отново.

За половин година на ГКПП Дунав мост са задържани над 300 нелегални емигранти, сочи статистиката на Гранична полиция. За да се облекчи бежанската вълна, се очаква МВР да създаде арест за временно настаняване на заловени чужденци. Те ще престояват там седмица, докато приключат съдебните им дела. Сега поради липсата на места в следствения арест в крайдунавския град, при заловени големи групи бежанци част от тях се конвоират до Разград.

Арестът, за който са нужни 100 000 лв., ще се обособи след ремонт в сграда на Гранична полиция край Дунав мост. Близостта до ГКПП улеснява конвоирането на заловените емигранти. Сред тях има малки деца и непълнолетни, за които са нужни условия. Докато застанат пред съда, някои бежанци с разклатено здраве влизат спешно в МБАЛ - Русе. Състав на районния съд вече заседава извънредно в болнично отделение, където се лекуваше под стража хванат емигрант.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини