АПИ: 440 снегорина чистят републиканската пътна мрежа Затворени за тирове са участъци от магистралите Тракия и Хемус

Идва краят на такситата Автономни коли като Renault EZ-GO ще изпълняват таксиметрови услуги

Разкриват ЕГН-то ни за броени минути, само с името и рождената дата

Столична община: Продължава снегопочистването в София

Софийският участък на магистрала “Тракия” е затворен за камиони

Жельо Бойчев: Гинка Върбакова ще бъде поканена отново в Народното събрание

Емил Караниколов: 131 са проблемните язовири в страната Парите за ЧЕЗ не са проверени, защото реално плащане все още няма, обясни министърът на икономиката

Магистрала “Люлин” в посока София е затворена за снегопочистване

Ограничено e движението на камиони над 12 тона през Предела Ограничено е движението и по други планински пътища

Можем да разберем, но едва ли и да оправдаем Престъпленията се преназовават в „непрестъпления“, слабостта в сила и обратното

Как се различава близначка?

Шефът на „Пирогов”: Не съм съкращавал хора, скоро ще има видимо увеличение на заплатите

20-годишно момиче е пребито в Студентски град Искали да го ограбят

22 март е Световниятден на водата

135 машини обработват улиците на София със смеси срещу заледяване

Представи си го и ще стане

Креативната визуализация е техника, която си служи с въображението, за да създаде различни сценарии в ума на решилия да я приложи. С нея се създава образ на желаното или се разиграва поредица от събития. След това човек се фокусира върху тях. В основата е схващането, че с промяната на мислите може да доведе до промяна и на заобикалящата реалност. Защото това, което е в ума ни, ще се материализира и в действителността.

Много успели и влиятелни хора споделят виждането, че визуализацията е в състояние да промени енергийните модели и да привлече желаното.

Науката да станеш богат

Робин Кий събира най-добрите съвети и обяснява тънкостите на визуализацията в сайта си, посветен на балансирания и здравословен живот.
Още Уолъс Уотлъс пише за визуализацията в книгата си “Науката да станеш богат”, излязла през 1910 г. Повечето от занимаващите се с науката за силата на съзнанието и възможностите, които то отваря пред нас, са запознати с труда на Уолъс или поне са чували за него. Написана преди повече от век, книгата си остава едно от най-четените заглавия по темата. Авторът й обяснява как да станеш богат е постижимо и лесно и как можеш да привлечеш всичко, което поискаш. Не само богатството. Уолъс оказва голямо влияние на голяма част от авторите, които се занимават с темата, както и на популярните книга и филм “Тайната”.
Корените на креативната визуализация стигат и по-назад във времето до разбиранията на хиндуистки монаси за това как е устроена и функционира Вселената.

Концентрацията

“Живей в нова къща, носи хубави дрехи, карай скъп автомобил, отиди на пътешествие и смело планирай следващото. Мисли си и говори за всички тези неща все едно ги притежаваш в момента. Представи си заобикалящата те среда и финансовото ти състояние точно, както ги искаш, и живей през цялото време в тази изградена във въображението ти реалност”, пише Уолъс. Според него всичко идва от мислите ни. Живеем в мисловна Вселена. Всичко, което е в ума ни, ще се разшири и накрая ще се материализира. Най-важно е човек да остане фокусиран. В това е тайната. За мнозина е трудно да останат концентрирани, когато още не са достигнали целта си.

Когато разберете какво искате наистина, приемете, че то вече е ваше. Направете поръчката си и оставете тя да бъде изпълнена. Не е ваша работа да търсите начини. Възможностите сами ще ви намерят. Изгнорирайте сегашното положение. То е резултат от минали мисли и представи. Бъдете благодарни за всичко. Това повлиява на вибрациите ви и ви превръща в магнит, който привлича положителното.

Резултатите

Доказателство за силата на креативната визуализация дава и проведен експеримент с атлети. Участниците били разделени на три групи. Първата получила 100% физическа тренировка. Втората 75% физическа и 25% умствена тренировка, а третата по 50% от двете. Най-голям успех отбелязала последната група. Изследователите стигнали до извода, че образите в съзнанието могат да променят физическата реалност.

Как става?

Помислете се какво искате наистина. Създайте в ума си сценарий – как правите и получавате това, което искате. След това си го повтаряйте по няколко пъти всеки ден. Отделете си 15 минути и си намерете тихо място, където ще имате спокойствие и никой няма да ви прекъсва. Бъдете постоянни. Не се отказвайте. Винаги си представяйте нещата така, все едно вече сте получили желаното. Не се надявайте, че ще го получите някога. Вие вече го имате. Изживейте всичко от първо лице. Не се наблюдавайте отстрани. Използвайте всичките си сетива. Какво виждате? Какво чувате? Долавяте ли някакъв аромат? Какво чувство изпитвате?
Не се ограничавайте с желанията. Това изглежда най-трудното – да сте наясно какво точно искате да получите.

Съвет

Кий се опитва да обясни визуализация със следното лесно упражнение. “Вземете една снимка. Гледайте я известно време и след това затворете очите си. Опитайте си да си спомните всичко, което е било на нея. И най-малките подробности. Вижте я със затворени очи. Това е да визуализираш”, пише тя.

И звездите го правят

Много известни личности си признават, че визуализацията играе важна роля в живота им. Сред тях се нареждат Опра, Тайгър Уудс, Джъстин Тимбърлейк, Арнолд Шварценегер, Бил Гейтс, Дрю Баримор. Смята се, че дори Шекспир и Чърчил са изпозлвали визуализацията, за да привлекат успеха в живота си.
Джим Кери си пише чек за 10 млн. долара през 1987 г., като си слага дата за Деня на благодарността през 1995 г. Той го визуализира години наред и през 1994 г. получава 10 млн. за ролята си в “От глупав по-глупав”.
В интервю за Лари Кинг през 2007 г. Опра казва “Може да промениш реалността, която те заобикаля, с начина си на мислене”.
“Умът наистина е невероятно нещо. Преди да спечеля първата си титла “Мистър Олимпия”, се явих все едно вече е моя. Толкова пъти вече я бях спечелил в ума си. След това с киното постъпвах по същия начин. Представях си, че съм успял актьор, който печели много пари”. Арнолд Шварценегер
“Вярвам, че хората могат да местят предмети в ума си”. Джъстин Тимбърлейк
“Когато бях дете, дами и господа, бях мечтател. Четях комикси и си представях, че съм герой в тях. Гледах филми и се виждах как участвам в тях. Така че всяка мечта, която съм имал, се е сбъдвала стотици пъти”. Елвис Пресли

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.