Пиенето на алкохол подобрява паметта

Във Върховния административен съд е постъпила жалба срещу решението на ЦИК за избор на доставчик на машините за гласуване

Китайска база на Марс отворена за посетители Съоръжението се намира в пустинята Гоби

Местят финала за Купата през уикенда

„Медицински надзор“ започна проверка по случая с мъжа, който почина вчера пред Пета градска болница

Путин: КНДР се нуждае от гаранции за сигурност Първата среща на върха Москва-Пхенян продължи над 5 часа (обзор)

Полицията в Шри Ланка е арестувала трима души и е открила гранати в Коломбо

Милиони губи хазната от сивия сектор в строителството Не можем да вдигнем заплатите при търгове с критерий най-ниска цена, категорични са от бранша

Йозджан Дениз и Аслъ Енвер пяха в Израел

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Армията „окупира” София за 6 май Близо 1000 души набиват крак на жълтите павета на Гергьовденския парад

Данъчните провериха 1800 заможни българи Получиха информация за 51 купени автомобила в чужбина

Двама души са загинали при стрелба в Москва

Мехмед изоставен заради липса на пари (обзор) Намереното бебе в Пловдив без малко да загине на паркинг

Съдът в Страсбург: Българското правителство да осигури на прогонените от Войводиново роми жилища

Наградиха родопчанин, измамил телефонни измамници

32-годишен родопчанин Селви Бабджанов бе удостоен с награда от шефа на ОД на МВР Смолян Никола Димов по повод празника на полицията за това, че като „ченге под прикритие“ осуети телефонна измама.

Младият мъж няколко дни в средата на май т.г. разиграва телефонни измамници и накрая спаси възрастна жена, която била на път да стане поредната им жертва.

Измамниците забелязали обява на Селви в интернет. Мъжът продавал бус и това бил повод да му се обадят. Предложили му сумата от 550 лева, за да транспортира документи.“Не гледат обяви за скъпи коли, защото няма кой да тръгне да се разправя с тях. Обясниха ми, че са агенция за недвижими имоти от Русе и се занимават с продажба на имоти. Трябва им човек от нашия край, който да му върши работа. Не беше много трудно да се сети човек, че има нещо гнило“, разказва Селви.

Рудоземчанинът решил да ги разиграва, излъгал, че е безработен и се пазарил за 600 лв. комисиона, въпреки че има фамилен успешен бизнес. На 13 май му съобщили от къде да вземе „пратката“ в Рудозем. Той се обадил на полицията да причака там. На адреса намира трепереща старица. 82-годишната Ирина Бодурова му дала 600 лв. в плик и още 550 лв. на ръка за транспорта, като обяснявала, че вътре има документи за лекар.

Полицията й връща парите от осуетената измама. Като разбрали че са измамени, измамниците заплашвали Селви с убийство, побой и пр. Но рудоземчанинът също ги заплашил и те повече не му звъняли.

„Исках да отида до тях, да завърша „сделката“, за да бъдат разкрити, но те се крият чрез далавери с телефоните. Ни най-малко не се страхувам. Страх имам само от Бога. Винаги бих направил пак така. Това е най-нормалното и би следвало всеки да го направи. Малко нещо да е развалено в едно общество, разваля и останалите“, казва Селви.

Дъщерята на баба Ирина излезе с открито благодарствено писмо за неговата доблест. От МВР го наградиха за граждански принос в борбата с престъпността и опазване на обществения ред с плакет и грамота.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.