Наградиха родопчанин, измамил телефонни измамници

32-годишен родопчанин Селви Бабджанов бе удостоен с награда от шефа на ОД на МВР Смолян Никола Димов по повод празника на полицията за това, че като "ченге под прикритие" осуети телефонна измама.

Младият мъж няколко дни в средата на май т.г. разиграва телефонни измамници и накрая спаси възрастна жена, която била на път да стане поредната им жертва.

Измамниците забелязали обява на Селви в интернет. Мъжът продавал бус и това бил повод да му се обадят. Предложили му сумата от 550 лева, за да транспортира документи."Не гледат обяви за скъпи коли, защото няма кой да тръгне да се разправя с тях. Обясниха ми, че са агенция за недвижими имоти от Русе и се занимават с продажба на имоти. Трябва им човек от нашия край, който да му върши работа. Не беше много трудно да се сети човек, че има нещо гнило", разказва Селви.

Рудоземчанинът решил да ги разиграва, излъгал, че е безработен и се пазарил за 600 лв. комисиона, въпреки че има фамилен успешен бизнес. На 13 май му съобщили от къде да вземе "пратката" в Рудозем. Той се обадил на полицията да причака там. На адреса намира трепереща старица. 82-годишната Ирина Бодурова му дала 600 лв. в плик и още 550 лв. на ръка за транспорта, като обяснявала, че вътре има документи за лекар.

Полицията й връща парите от осуетената измама. Като разбрали че са измамени, измамниците заплашвали Селви с убийство, побой и пр. Но рудоземчанинът също ги заплашил и те повече не му звъняли.

"Исках да отида до тях, да завърша "сделката", за да бъдат разкрити, но те се крият чрез далавери с телефоните. Ни най-малко не се страхувам. Страх имам само от Бога. Винаги бих направил пак така. Това е най-нормалното и би следвало всеки да го направи. Малко нещо да е развалено в едно общество, разваля и останалите", казва Селви.

Дъщерята на баба Ирина излезе с открито благодарствено писмо за неговата доблест. От МВР го наградиха за граждански принос в борбата с престъпността и опазване на обществения ред с плакет и грамота.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл