По 20 години затвор за грабители, убили старец с ритници и бухалка

По 20 години ще лежат зад решетките двама младежи за жестокото убийство и грабеж на 80-годишен самотноживеещ старец в Плевенско.

27-годишният Веселин Тонов и аверът му Милен Илиев (28 г.) ще изтърпят присъдата си при първоначален строг режим затвора в Плевен.

Жестокото престъпление станало в село Славовица в нощта срещу 14 март 2013 г. Пенсионерът Тодор Дилов отдавна имал конфликт с младежите. Постоянно се оплаквал в полицията, че нощно време нахлуват в дома му и го тормозят. Въпреки това оплакванията не помогнали.

Във фаталната нощ Веселин и Милен, заедно с още един млад мъж - Иван Динчев (34 г.), отново посетили стареца. Взломили дома му и започнали безжалостно да го ритат в гърдите и налагат с бухалка. Пенсионерът се опитвал да се бори с озверелите си нападатели, но напразно. Когато бил повален безжизнен на пода в дома си, грабителите започнали да ровят из покъщнината му, за да търсят пари. Открили 200 лева и ги прибрали. После отмъкнали и метални съдове, кабели и циркуляр, за да ги продадат за вторични суровини и отпрашили.

Тялото на Тодор Дилов е открито на следващия ден от социални работници, които които всеки ден му носели храна.

През февруари м.г. Окръжният съд във Велико Търново осъди Веселин и Милен на по 13 години и 4 месеца затвор, а авера им Иван се отърва с присъда от 3 г. и 4 месеца, защото бе признат за виновен само за кражба.

Сега присъдата е влязла в сила, но наказанията на убийците са завишени на по 20 години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право