Тайните на „Виктория’с Сикрет”

Те изглеждат като живи богини, движат се грациозно като пантери, имат прекрасни коси и кожи. И заработват годишо милиони.. Те просто са ангелите на “Виктория’с Сикрет”, американската компания за производство на бельо.

Съвършенството на тези момичета - общо 37 от 1995 г. насам, със сигурност обаче не се дължи на хапчета чудо за отслабване, а на начин на живот, комбиниращ правилно хранене и много спорт. За да станеш обаче модел на компанията, има две основни условия - под 18% мазнини в организма и под 5 ммол/л холестерол.

Как го постигат и как го поддържат, тества британската блогърка Попи Крос (29 г.). Тя живя 4 месеца на режима на хубавиците и постигна желаните мерки, стартирайки с 22% мазнини и холестерол 5,46 при ръст от 180 см и тегло от 59,3 кг. В експеримента момичето ползва услугите на двама от специалистите, работещи с ангелите - д-р Чарлз Паслър и фитнес треньора Дан Робъртс. “Ние сме като професионалните спортисти - трябва винаги да сме във форма”, подчертава Алесандра Амброзио, един от актуалните модели на “Виктория’с Сикрет”. А Попи, която ходи редовно във фитнеса, се оказва неподготвена за режима на момичетата. През първия месец тя тренира един път седмично с Дан във фитнеса - клекове, напади, работи за коремна преса, бицепс и трицепс, вдига тежести. Освен това три или четири пъти прави кардиотренировка или практикува пилатес, бокс или Ballet beautiful - любим на ангелите. Ако сутрин Попи има кардио, тренира, като преди това е пила само кафе без захар и вода с витамини и минерали на прах. Така изгаря повече мазнини и активира работата на хормоните. В този първи месец д-р Паслър поставя момичето на нисковъглехидратна диета, т.е. без захар, тестени изделия, дори без плодове. Като въглехидрат са разрешени зеленчуци. В менюто на Попи влизат и хранителните добавки, вкл. протеини и аминокиселини, които помагат за изгарянето на излишните мазнини и не позволяват организмът да черпи енергия, разрушавайки мускулите, което от своя страна пречи на издържливостта. В края на първия месец блогърката се сдобива с болка в гърба, физическа и психическа умора, няколко пъти е била хремава. Специалистите я оставят да почива 2-3 дни и след тях започна истинската трансформация.

В следващите три месеца Попи увеличава броя на тренировките без проблем и добавя въглехидратите от плодове в менюто. Спира да се храни след 18 ч. Д-р Паслър подчертава, че нисковъглехидратният режим на хранене не е за дългосрочна употреба, защото води до дисбаланс на добрите бактерии в организма, особено в червата. Дневното меню на момичето съдържа 1300 калории, като е важно да се знае, че протеините се набавят основно от пилешко, говеждо, риба, яйца, но и от кисело мляко, в което няма от вредните трансмазнини, едни от виновниците за увеличаване на лошия и намаляване на добрия холестерол. В менюто на момичетата на “Виктория’с Сикрет” присъствието на добри мазнини е задължително. Без тях няма начин да функционират нормално мозъкът, сърдечно-съдовата система, да се запазва добрата структура на кожата, както и да се усвояват останалите храни. Затова д-р Паслър слага в менюто на Попи задължително кокосово масло, авокадо, зехтин. 4 месеца след началото на експеримента със строго спазване на хранителен и тренировъчен режим Попи Крос се оказва със същото тегло от 59,3 кг, но със 17% мазнини и 4,55 холестерол, т.е. напълно отговаря на нормите на “Виктория’с Сикрет”. Но не само това - казва, че има много повече енергия, спи по-добре, кожата и косата й са в перфектно състояние и с удоволствие продължава да живее по начина, по който го правят ангелите. Е, от сметката й са излезли почти 22 000 евро, но резултатът си заслужава.

В момента “Виктория’с Сикрет” има 15 ангели по бельо, които са на възраст между 34 и 15 г. и с различен ръст. Силуетът на всички обаче е все така впечатляващ, какъвто е бил и на момичетата на компанията преди 20 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл