Над 200 изложители представят свои изделия на Осмия национален събор на овцевъдите Проявата традиционно ще е край Петропавловския манастир над Лясковец

Изложба разказва за Шумен в парламента

Вижте на кого кой номер се падна на жребия за бюлетината на евровота ГЕРБ ще е №12, БСП - №18

Деца сътвориха красота в Благоевград

Учени откриха опасни бактерии в електронните цигари

КПКОНПИ проверява Красимир Каракачанов за недекларирани имоти

Апелативният съд в Търново върна делото „Червеите“ за ново разглеждане от първата инстация

Министър Желязков: Създадена е организация за контрол по време на предстоящите празници

Област Монтана намаля с 2577 души

6 г. затвор за трафикант, удавил шестима иракчани

Зам.-министър Нанков: Магистрала „Хемус“ може да бъде готова през 2023 г. През юни започват процедурите за последните 90 км

Поставят прегради срещу самоубийци на две метростанции в София

Чуждестранни студенти с български произход от Медицинския университет в София поставиха проблемите си пред вицепрезидента

497 са случаите на морбили на територията на страната

Прокурори ще проверяват на място 746 къщи за гости, построени с пари от ЕС Бившият зам.-министър на икономиката Александър Манолев е открит и разпитан

КТБ е фалирала още на 20 юни (Обзор)

КТБ е изпаднала в неплатежоспособност още на 20 юни 2014 г., реши Софийският апелативен съд (САС). На тази дата кредитната институция беше затворена и поставена под специален надзор от БНБ.

Така се отменя решението на Софийския градски съд, с което за дата на неплатежоспособност беше определена 6 ноември 2014 г. Тогава централната банка взе решение да отнеме лиценза на трезора. От БНБ и прокуратурата обаче обжалваха решението. Двете институции настояваха да бъде определена дата 30 септември 2014 г., когато от финансовите отчети на банката стана ясно, че тя е с отрицателен капитал.

Право да обжалват решението пред Върховния касационен съд имат единствено синдиците, прокуратурата и БНБ. Ако до месец те не подадат жалби, решението на САС влиза окончателно в сила.

Апелативният съд мотивира решението си с това, че при всички случаи неплатежоспособността на банката е настъпила, преди да бъде установена чисто документално от БНБ.

Промяната на датата на неплатежоспособност има отношение към сделките, които синдиците на КТБ ще могат да атакуват в съда, ако преценят, че увреждат имуществото на банката. Така ще могат да се оспорват прихващания, правени през целия срок на специален надзор в банката. По данни на БНБ прихващанията в КТБ към 6 ноември възлизат на 779 млн. лева.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.