Футболна България се прости с Георги Марков

Условна присъда за педофил, посегнал на 12-годишно момче

Община Разлог е първата община в България, която успешно интегрира регистъра на услуги, с което заслужи адмирации от Министерски съвет

Takeaway.com придоби BGmenu

Евродепутати: ЕС не може да наложи въвеждане на регистрираните партньорства в България

Борис Цветков: Абсурдно е да вдигаш двойна китайска стена от небостъргачи между “Дружба” и “Младост”

Почина 17-годишният младеж, който падна от третия етаж на дом за деца в Роман

Анита Мейзер с нова версия пред съда – мъжът й се самоубил, докато купувала яйца Аз съм единствената осъдена за подкуп на думи, каза скандалната миска

Повишен интерес за лов в България на изложението в Залцбург

Общинският съвет в Благоевград отхвърли предложената от БСП временна комисия за ремонта на центъра

Николина Ангелкова се срещна с българи във Вашингтон

Няма инструкции за спиране на бригадите в САЩ

Кметът на Елена получи благодарствена грамота от потомците на Макгахан

Увеличават паралелките с немски език във Варна

Искат екстрадиране на мъж от Златарица, обвинен в изнасилване във Франция Нашенецът е в ареста след като бил обявен за международно издирване

КТБ е фалирала още на 20 юни (Обзор)

КТБ е изпаднала в неплатежоспособност още на 20 юни 2014 г., реши Софийският апелативен съд (САС). На тази дата кредитната институция беше затворена и поставена под специален надзор от БНБ.

Така се отменя решението на Софийския градски съд, с което за дата на неплатежоспособност беше определена 6 ноември 2014 г. Тогава централната банка взе решение да отнеме лиценза на трезора. От БНБ и прокуратурата обаче обжалваха решението. Двете институции настояваха да бъде определена дата 30 септември 2014 г., когато от финансовите отчети на банката стана ясно, че тя е с отрицателен капитал.

Право да обжалват решението пред Върховния касационен съд имат единствено синдиците, прокуратурата и БНБ. Ако до месец те не подадат жалби, решението на САС влиза окончателно в сила.

Апелативният съд мотивира решението си с това, че при всички случаи неплатежоспособността на банката е настъпила, преди да бъде установена чисто документално от БНБ.

Промяната на датата на неплатежоспособност има отношение към сделките, които синдиците на КТБ ще могат да атакуват в съда, ако преценят, че увреждат имуществото на банката. Така ще могат да се оспорват прихващания, правени през целия срок на специален надзор в банката. По данни на БНБ прихващанията в КТБ към 6 ноември възлизат на 779 млн. лева.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.