Ексминистри: Няма основание за оставката на Румяна Бъчварова

Няма основание да се иска оставката на министъра на вътрешните работи. Това заявиха двамата бивши министри на МВР Йордан Соколов и Румен Петков пред bTV. Те бяха гости по повод днешния празник на полицията.

"Няма никакво основание да се иска оставката на Румяна Бъчварова. Тя се справя. Бих посъветвал синдикатите да внимават. По силата на изричен текст от Конституцията, полицейските синдикати нямат право да отправят политически искания. Каквито и да са основанията им, не може да се отправя такова искане за оставка на министъра", заяви Соколов.

Румен Петков също подкрепи тезата му. "Не знам какво доведе до тази ескалация да се иска оставката на Бъчварова. Тя не е дала никакво основание", каза зам.-председателят на АБВ.

Според Соколов спада в доверието към МВР (което в момента е 18%, според социологическа агенция, която цитира водещата Жени Марчева) се дължи на предишното правителство. "Когато командироваха полицаи от провинцията да спират протестиращите на незаконно разстояние от Народното събрание. И синдикатите не се чувстват употребени от това?! А нека се види и какво се случва в ДАНС. Не е нормално в 21 век и при положение, че сме в ЕС, заплатите да са държавна тайна. Говори се, че служителите в ДАНС получават 2 пъти по високи заплати от МВР", каза още Соколов.

"Не е добре да задълбочаваме конфликтите между ДАНС и МВР", заяви от своя страна Петков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини