Американец от Уисконсин заплаши с убийство Обама

Властите в САЩ са издали заповед за ареста на 55-годишен американец от щата Уисконсин, който е заплашил, че ще убие президента Барак Обама, съобщи CNN.

Брайън Дътчър е заявил директно на един от пазачите в библиотеката в град Лакрос, че „узурпаторът е тук и ако имам възможността да го убия, ще се опитам“, като е имал предвид Обама, който е бил в Уисконсин да агитира за новата реформа за извънредните плащания.

Според заповедта за арест, Дътчър е потвърдил в интервю със служител на специалните служби, че е казал тези думи пред пазача. В документа е посочено също и че Дътчър е публикувал на своя профил във „Фейсбук“ на 30 юни: „Това е. Четвъртък ще бъда в Лакрос. Надявам се, че ще имам добра видимост за изстрел към мнимия президент. Да го убием е наше КОНСТИТУЦИОННО ЗАДЪЛЖЕНИЕ!“. Дътчър е заявил пред детектива в Лакрос също и че заплахата му е била сериозна и че „той не би го казал, ако не е имал намерението да го изпълни“.

От американските служби за сигурност в петък са съобщили, че Брайън Дътчър е арестуван и в момента очаква първото си изслушване в съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят