Двама търновци на съд за убийство на авер с ритници

Изправят на съд двама мъже от Велико Търново, които миналата година зверски убили с ритници свой приятел след запой. Окръжната прокуратура в старата столица е изготвила и внесла в съда обвинителен акт срещу 53-годишният Димитър М. и Свилен А. /46 г/. Делото срещу извършителите тепърва ще бъде насрочвано за есента.

Драмата се бе разиграла в общежитието на ул."Райчо Николов" в квартал "Чолаковци" в старата столица.49-годишният Валентин Р. бил алкохолик и с двама свои приятели по чашка често си устройвали гуляи в жилището му. Във фаталния 13 октомври 2014 г купонджиите отново се събрали, но след като се почерпили порядъчно се скарали люто за пари. Димитър М. и Свилен А. се нахвърлили върху домакина и захванали здраво да го млатят. Димитър яростно ритал Валентин в главата. Когато стопанинът издъхнал, биячите напуснали оплискания с кръв апартамент.

Съседи няколко дни не били виждали Валентин. Една вечер обаче забелязали, че вратата на жилището му е открехната и първо помислили, че са нахлули крадци и тършуват. Още щом прекрачили прага забелязали безжизненото тяло на Валентин, което било проснато на земята в коридора в локва кръв. Потресените комшии незабавно подали сигнал на тел.112 и на място били изпратени криминалисти. Тялото на убития било изпратено в болницата за аутопсия, а първоначалния оглед установил, че черепът му е смазан от многобройни ритници.

Пред разследващите, обитателите на съседните жилища споделили, че в понеделник дочули шум, боричкане и викове от дома на Валентин, но не предположили, че се извършва зверско престъпление. Комшиите дали подробно описание на приятелите на мъртвия мъж. Още същата вечер двамата авери по чашка били издирени и арестувани.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони