Новият Ненчо Балабанов

Той е само на 12 години, а вече води предаване по телевизията. Казва се Александър Герджиков и е новият водещ на “Милион и две усмивки”, където ще си партнира със Сандра Петрова.

До скоро това беше мястото на Ненчо Балабанов, който обаче се оттегля заради други проекти, които му предстоят. Семейството на Алекс притежава конна база на 30 км от София. Екипът на БНТ пък често я ползва за терен при снимките на детски предавания. Последният път бил преди няколко месеца, когато снимали “Търсачи на мечти” с Ненчо, което държавната медия излъчи през май. Правели го хората, начело с продуцентката Ралица Филипова, които стоят и зад “Милион и две усмивки”.

В “Търсачи на мечти” се сбъдваха мечтите на деца, които вече знаят какви искат да станат, когато пораснат. Едно от тези деца било петгодишно момиче, което искало да стане жокей. Когато отишло в конната база, обаче се притеснило и от екипа, и от камерите и не искало да говори или казвало само “не”. Единствен Алекс намерил “път” към детето и го предразположил, за да продължат снимките. Именно там Алекс и Ненчо се запознали, а малчуганът дал и урок по езда на актьора. Ненчо за първи път се качил на кон, а Алекс досега никога бил “преподавал”.

Тогава от екипа на “Милион и две усмивки” си го записали в тефтерчето с бъдещи звезди. На връщане от конната база, Ненчо Балабанов обяснил, че трябва да напусне шоуто.

Реших, че трябва да бъде нещо коренно различно, а не просто друг актьор, който да замени Ненчо, казва Ралица Филипова.

Ненчо има много добър подход към децата, опитвам се и аз да правя като него, казва Алекс. Той посещава актьорската школа на Ганета Атанасова-Ганди от тригодишен. Тя ме насочи на всичко, което знам досега, обяснява младежът. Не мисля обаче да кандидатства в НАТФИЗ, а по-скоро се е замислил дали да не учи за инженер. Малко ми е трудна математиката, макар че хващам задачите, но понякога ме домързява, искрено си признава Алекс. Учи във Втора немска гимназия в София. В ролята на “корпус за бързо реагиране” във фамилията влиза баба му Дора, която освен че му е личен шофьор, много му помага и по математика. Майка му Анна Елазарова е водеща на предаването “Непозната земя” по БНТ. Но Алекс твърди, че тя повече се притеснява от него, а той й помага със съвети за поведението й пред камера. За разлика от повечето деца любимите храни на Алекс са доматите и кисело мляко, вместо шоколад например.

Предаването “Милион и две усмивки” обаче няма да е първата работа на Алекс. В конната база на родителите си той е инструктор по стрелба с лък за деца. Пази и снимка, когато бил на 4 години и копае с голяма лопата. Сега най-голямата му гордост е кончето Роки, което се родило преди 3 месеца. Хонорарите събира за спортно колело, с което да покорява стръмните участъци на Витоша, а част от тях харчи за концерти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица