Бивш шеф на КАТ: Твърде много са загиналите на пътя, трябват спешни мерки

Големият брой загинали на пътя показва, че взетите мерки за безопасността не са достатъчни. Трябва да се вземат допълнителни мерки, за да се овладее обстановката, защото в петък имаше 9-ма загинали, а в предходните дни - по трима, което също е много. Това каза пред „Фокус” експертът по пътна безопасност и бивш шеф на КАТ комисар Алекси Стратиев, във връзка с увеличаващия се брой на загинали по пътищата.

„Твърде много са загиналите на пътя, затова независимо от това, че сезонът е такъв и че движението е натоварено, трябва да се вземат спешни мерки за овладяване на ситуацията”, заяви Стратиев.

По думите му, при тази ситуация има много какво да се желае по отношение на контролната дейност. Той посочи, че отдел „Пътна полиция” работи само на 30% от капацитета си. „Това е така, защото не всички автомобили са оборудвани с камери и микрофони, които да следят работата на контролните органи". Според него Пътна полиция работи непълноценно.

Припомняме, че 9 души загинаха в катастрофи из България само в петък. 4-ма мъже загинаха при катастрофа край Силистра, 2-ма души, сред които детенце се убиха край магистрала "Тракия", две жени, едната от коИто бременна, намериха смъртта си край Поморие, а последният загинал е моторист.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини