Григор: Нещата не се получават

Григор Димитров призна, че нещата вече не му се получават както иска. След загубения полуфинал на „Уимбълдън“ от Новак Джокович миналата година най-добрият ни тенисист падна още в третия кръг от французина Ришар Гаске сега.

„Нещата не се получават - призна Григор. - Поставям се под напрежение, за да стана по-добър. Но има много възходи и падения. Просто не играх добре.“

Английският в. „Експрес“ написа, че вече Димитров не прилича на Роджър Федерер, с когото бе сравняван от най-ранната си възраст. От началото на годината в турнир от Големия шлем Гришо е достигнал най-много до четвъртия кръг - на Аустрелиън Оупън. „Никога не е лесно да повториш силна година“, оправда се Димитров.

В мача срещу Гаске българинът отново направи уникален лоб в стил Федерер. „Хубаво е да се получават такива удари, много съм сигурен в тях, но е по-добре да бъда така сигурен и в други моменти от мача, но...“, призна звездата ни. Фантастичното изпълнение Гришо направи при 0:40 в първия сет и стигна до 15:40. После загуби гейма.

Звездната приятелка на българина Мария Шарапова имаше много повече поводи за усмивки. Рускинята спечели с 6:4, 6:3 срещу Ирина Бегу (Румъния).

След 6 години отново ще видим дуел с марката Уилямс. Двете сестри - Серена и Винъс, ще се изправят една срещу друга в понеделник на централния корт на „Уимбълдън“. И двете са печелили най-престижния турнир по 5 пъти. През тази година Серена има шанс да стане първата след Щефи Граф (през 1988-а), спечелила Големия шлем. По-малката сестра триумфира на откритото първенство на Австралия и „Ролан Гарос“.

„Винъс е моя сестра, ще бъде моя сестра и следващата седмица, и цял живот - каза Серена, която за последно игра срещу кака си за Големия шлем през 2005 година. - След мача животът ни продължава. Всеки ден тренираме заедно. Призовавам феновете на корта да аплодират повече Винъс, отколкото мен.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт