Саркози към Ципрас: Бъдете внимателен, господине, френските данъкоплатци са вашите кредитори

Ако на 5 юли гърците кажат ‚да“ на предложението на международните кредитори , Ципрас трябва да подаде оставка. Това заяви бившият френски президент и лидер на опозиционната партия „Съюз за народно движение“ Никола Саркози, цитиран от РИА Новости.

„Гърция има премиер, който не споделя нашите ценности, не поема никаква отговорност, която един лидер на правителство на европейска държава трябва да носи“, коментира Саркози, като допълни, че още от началото на управлението си Ципрас отправя „провокации, лъжи и обещания, които не може да изпълни“.

Бившият държавен глава на Франция е на мнение, че министър-председателят на Гърция няма право да се отнася към международните кредитори по начина, по който го прави.

„Бих искал да кажа на гръцкия премиер: бъдете внимателен, господине, защото кредиторите – това са френските данъкоплатци, европейските данъкоплатци. Те изиграха своята роля в духа на солидарността към европейските братя и вие нямате право да ги обиждате, нямате право да им прехвърляте отговорността, която вие сте длъжен да носите“, заяви Саркози, цитиран от "Фокус" в обръщението си към гръцкия премиер Алексис Ципрас.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят