Путин поздрави Обама за Деня на независимостта

Руският президент Владимир Путин изпрати вчера поздравителна телеграма на американския си колега Барак Обама по случай националния празник на САЩ - Деня на независимостта, предаде АФП. В посланието се подчертава, че отношенията между двете страни са „ключов фактор за гарантиране на стабилността и сигурността в света“. „Русия и САЩ са способни да намерят решения на най-трудните международни проблеми и да се противопоставят на всякакви заплахи и предизвикателства“, се добавя в телеграмата.

Тя бе изпратена ден след като шефът на руския Съвет за сигурност Николай Патрушев заяви след съвещание при Путин, че "западните сили искат да отстранят сегашното ръководство на Русия от власт". "Решихме, че трябва да разработим мерки, които при необходимост да въведем срещу отделни страни или групи страни, които и в бъдеще ще продължават да поддържат санкциите срещу Русия", добави той.

За отбелязването на 4 юли в САЩ бяха взети драконовски мерки за сигурност, след като ФБР неотдавна обяви, че има потенциална опасност от терористични атаки през празничния уикенд. В Ню Йорк хората са приканени към бдителност, полицаите в Чикаго преминаха на 12-часови смени, а във Вашингтон полетите на дронове са забранени. Властите отричат да има конкретни заплахи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят