Чарли Шийн продава имението си в Лос Анджелис за 10 мил. долара

България и Сърбия подписаха три меморандума за транспорта и социалната политика

Задържаха под стража дилър, заловен в казино

“Изворите” с трите моми в Котел – сред първенците в онлайн фотоконкурс

190 варненчета станали жертви на престъпления за година

2,3 млн. лева за инвестиции в Котел

Легионерът от Орешник остава в ареста

Окончателно: 18 години затвор за Минчо Янков, който уби съперник и намушка изгората си

Кирил Домусчиев: Целта е ясна!

БНБ пуска в обращение сребърна възпоменателна монета на тема „140 години от Освобождението на България“

Осъдиха условно похотлив дядка, блудствал с непълнолетно момиче от Петрич

Станимир Стоилов: Случват се неща, които не ми харесват

Унгария иска от Брюксел половин милиард евро обезщетние за охраната на границите

8 години решетки за рецидивист, изнасилил жена на улицата

С дрон ще пазят 19 пловдивски села от пожари и крадци

Община “Марица” се уреди с чисто нов дрон, след като спечели европроект за противопожарна безопасност по Програмата за развитие на селските райони на обща стойност от 100 000 лв. С него ще се пазят горите от пожари, а така също къщите и нивите на хората в 19 пловдивски села на територията на община “Марица” от крадци и разбойници.

Високотехнологичното устройство, което е последен писък на техниката, може да се издига на височина до 600 метра, да прави снимки и да извършва видеонаблюдение. С малката бяла летателна машинка ще работят двама служители на община “Марица”, които в момента карат обучителен курс.

“Не може да не съм горд, че нашата селска община е първата у нас, която ще разполага с най-модерна техника за наблюдение от въздуха и заснемане. Не сме дали дори и стотинка за дрона, но ако този пилотен проект се окаже успешен, наесен ще инвестираме пари за закупуването на още 1-2”, коментира кметът Димитър Иванов, който е и зам.-председател на ПП “Обединени земеделци”.

В сумата от 100 000 лв. освен самия дрон включва изграждане на 2 наблюдателни кули в горските масиви край село Маноле, специално оборудване и противопожарно облекло за двама души, лаптоп, 5 бинокъла с много добра резолюция и др. “Техническите параметри на дрона са толкова добри, че с тях спокойно можем да покриваме цялата община с площ от 342 кв.км при евентуални пожари, бедствия, както и да сме в помощ с него на полицията при разкриването на кражби”, твърди пиарът на община “Марица” Христо Андреев, шеф на Съюза на мелничарите в България.

Близо 1500 рокери от цяла България се изсипаха през уикенда на територията на община “Марица” за традиционния събор на мотобратството в местността “Синята вода” между селата Калековец и Стряма. Той бе открит от поп Станчо и от кмета на “Марица” Димитър Иванов, който пристигна яхнал мощна японска машина.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.