Ексхумираха труп в родопско село, за да докажат убийство

Трупът на родопчанин бе ексхумиран от гроба му в смолянското село Търън, заради разследване на убийство.

На гробищата в селото бяха криминалисти, прокурори и съдебни лекари от Пловдив, заедно с полицаи от Смолян, всичко се снимаше с видеокамера, разказаха смаяни местни жители.

На починалият е направена аутопсия, след което е погребан отново. Аутопсията е доказала 100 % убийство, разказаха от селото.

Починалият Боян А. е около 55 годишен. Отдавна живеел в Пловдив, работел по строителни обекти. Мъжът е разведен, има една дъщеря. Последно живеел във фургон зад супермаркет в квартал Кичук Париж в града под тепетата.

“Преди около месец получихме сигнал от полицията, че е приет в болница в Пловдив с черепно-мозъчна травма. След десетина дни се обадиха, че е починал, за да съобщим на близките”, каза кметът на Търън Явор Говедаров. Братът на починалия подписал декларация, че не иска аутопсия и погребали починалия в родното му село.

Междувременно обаче полицията се самосезира по сигнал от свидетели, които видели как мъж пребива починалия през супермаркета. След мълвата, че е убийство, по свидетелски показания е започнато издирване на 35-годишен мъж. Той помислил, че родопчанина го е напсувал и с два силни умрука го поваля на земята. При падането Боян си разбива черепа. Хората, които станали очевидци, искали да го откарат в болница, но той твърдял, че нищо му няма, въпреки че бил зле, разказаха запознати със случая. Побойникът се уплашил и избягал. Обявен е за издирване, заловен е и си признал за побоя. Наложена му е постоянна мярка за задържане под стража в Пловдив.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.