Слънчево и топло днес

Днес до обяд ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места в източната половина от страната ще превали и прегърми. Максимални температури ще са между 25° и 30°, в София 26°. Слабо понижавайки се, атмосферното налягане ще остане по-високо от средното. Това съобщиха за "Фокус" от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

По Черноморието около и след обяд облачността ще бъде значителна, с краткотрайни превалявания, придружени с гръмотевици. Вятърът ще е слаб, предимно от северозапад. Максималните температури 25° - 27°. Вълнението ще е слабо, около 1-2 бала. Температурата на морската вода е 22°-24°.

До обяд над планините ще преобладава слънчево време, след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. В масивите от югозападната част на страната ще е почти без валежи, но в Стара Планина и Източните Родопи ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Вятърът по билата ще е умерен от север. Максимална температура на височина 1200 м - около 19°, на 2000 - около 11°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето