Рокери пускат 1000 фенера над Търново

Над 1000 светещи фенера ще пуснат участниците в деветия Мото-рок фест идния четвъртък във Велико Търново. Фенерите ще полетят от Стамболовия мост и ще озарят небето над болярския град в памет на всички загинали мотористи по света.

Над 5000 любители на мощните машини от 10 държави ще се стекат от 9 до 12 юли в старата столица. "В Мото-рок фест ще се включат моторджии от Румъния, Сърбия, Македония, Гърция, Турция, Холандия, Норвегия, Германия и Австрия.Традиционната проява ще бъде открита с тържествен водосвет пред паметника на Асеневци в старата столица и ще е под патронажа на кмета на града Даниел Панов", обяви президентът на Мотоклуб "Олд Бастардс" във Велико Търново Петър Стефанов.

Програмата на рокерския събор ще е наситена с игри, състезания, музикални изяви. На сцената ще се изявят Rocka Rolla Band, група "Обратен ефект", John Steel, група "Контрол", BANDX- AC/DC Tribute band-Serbia.

Предвидено е рокерите да направят вечерна почетна обиколка по великотърновските улици. Те ще поднесат венец пред паметника "Майка България", а след това ще гледат аудио-визиалния спектакъл "Звук и светлина " на хълма Царевец.По време на фестивала ще има Афтър парти и еротично шоу.Ще бъдат проведени конкурси за най-красив мотор и за атрактивно управление на двуколесно возило, а наградите за победителите са кашончета с водка "Флирт" и уиски "Джак Даниелс". От томболата, която ще бъде разиграна пък късметлия ще си тръгне с чисто ново АТВ.

За поредна година, мото-рок феста ще премине под мотото за толерантност на пътя. "Отново организираме дарителска кампания за събиране на средства за лечението на 12-годишния Радослав Борисов, който страда от мускулна дистрофия", съобщи Петър Стефанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони