Шампионката Квитова излиза от тениса

„Уимбълдън“ ще има нова шампионка при жените. Петра Квитова отпадна още в III кръг и обяви, че за неопределено време напуска корта. „Заболя ме, това е любимият ми турнир“, каза чехкинята след 6:3, 5:7, 4:6 от Йелена Янкович (Сърбия).

Квитова, двукратна шампионка на „Уимбълдън“, помоли да не я питат кога е е следващият й мач. „Когато се почувствам свежа“, отвърна тя. Чешката звезда не бе отпадала толкова рано в Лондон от 2009-а.

В горещините в женския турнир през втората седмица оцеляха само четири от Топ 10 - Серена Уилямс, Мария Шарапова, Каролин Вожнячки и Луси Сафарова.

„Уимбълдън“ е в треска от „Систър акт VI”. В понеделник битките на централния корт ще открият Серена и Винъс Уилямс. Досега по-малката сестра, №1 в света в момента, води с 3:2 победи в битките на лондонската трева, започнали в далечната 2000 година. Четирите последни дуела са били все на финал, като лидерката в схемата Серена има 3 успеха. Винъс е поставена под №16.

Роджър Федерер пак подскочи яростно срещу системата „Ястребово око“. След като се класира за втората седмица на турнира за 12-и път в последните 13 години той призова да бъде махната. И основната причина е, че тя не работи на тъмно. „Ястребовото око не е 100 процента точно - отсече Роджър. - Окей, може да е 99 процента. Но след като го има, нека да спрат мачовете нощно време. Аз вярвам на очите си.“

Местният любимец Анди Мъри ще играе в четвъртия кръг срещу най-възрастния тенисист в турнири от Големия шлем, стигнал до IV кръг. Хърватинът Иво Карлович (36 г.) спечели петсетов трилър срещу Жо-Вилфред Цонга. Досега най-възрастен бе американецът Джими Конърс на Ю Ес Оупън през 1991 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт