Десет от ранените в катастрофата край Калофер са настанени в болница "Св. Георги" в Пловдив

Десет пострадали от катастрофата днес между лек автомобил и автобус с работници по пътя Карлово-Калофер са транспортирани в Университетската болница „Свети Георги“ в Пловдив, съобщиха от здравното заведение.

Една от жените - на 44 години, е приета с фрактура на дясната мишнична кост, като в момента екип от съдови хирурзи и ортопеди извършват операция. Пострадалата ще остане за лечение в Клиниката по съдова хирургия.

Друга жена - на 46 години, е приета с контузия на гръдния кош и корема, като има съмнения за контузия и на черния дроб. Тя е хоспитализирана в Първа хирургична клиника, казаха дежурните лекари. Третият тежко пострадал е мъж с разкъсно-контузна рана и прекъсната артерия на лявата ръка. Той също е приет в Клиниката по съдова хирургия, като му е направена операция от екип ортопеди и съдови хирурзи.

Останалите седем пострадали са с по-леки контузии и охлузвания и след обработка на травмите са освободени за домашно лечение. На всички приети днес след катастрофата са направени пълни кръвни изследвания и скенер, подчертаха от УМБАЛ „Свети Георги“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони