Наш борец си подари титла за сватбата

Георги Иванов долетя от САЩ, където живее, за да стане шампион на България в свободната борба. Само преди седмица той пристигна у нас за аклиматизация, а вчера прегази конкуренцията в кат. до 74 кг в Пловдив. На финала Иванов победи с технически туш 10:0 Иван Деливерски, а преди това записа 3 победи, две от които също с технически туш. Титлата е и подарък за сватбата му в събота в Щатите.

Предстои треньорският щаб да уточни как ще продължи подготовката му. Иванов е амбициран за титулярно място в националния ни тим за световното в Лас Вегас през септември. В тази категория той ще спори с носителя на 3 медала от големи първенства Кирил Терзиев, който пропусна първенството заради травма.
С успех на тепиха се върна Михаил Ганев, който близо 4 месеца лекуваше контузия. Световният шампион от 2010-а ликува с титлата в по-горната за него кат. до 97 кг. Другите победители: Георги Вангелов (57 кг), Владимир Дубов (61), Николай Куртев (65), Мирослав Киров (70), Георги Средков (86) и Гюрай Хамдиев (125).
При жените Станка Златева стана първа след 3 туша. Шампионки са също Елица Янкова (53), Мими Христова (58) и Елина Васева (63).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт