Още двама нови в „Левски“

Двама нови футболисти се очакват в „Левски“ тази седмица. Идат централен защитник и нападател от Холандия. Двамата явно няма да бъдат от особено висока класа, защото „сините“ получиха откази от няколко играчи за въпросните постове.

„Левски“ пробва последна офанзива за Венцислав Христов от „Риека“, но с малко надежда. А привличането на одобрения след проби Атанас Курдов за резервен нападател се превръща в сага. Юношата на „Левски“ обеща разрешение да стане „син“ от бившия си тим „Астана“ през изтеклата седмица, за да подпише. Казахстанският клуб явно няма да се даде лесно след серията закани за дела във ФИФА, претенции и т.н. Над 7 месеца Курдов е без отбор и жълтата му карта си е в Астана, не я дават. Българинът няма и рутинното разрешение от ФИФА да играе на принципа „предимство за развитието на кариерата на футболиста“. Положението е неясно и оплетено.

„Сините“ предвиждат евентуално да привлекат и още един вратар за конкуренция на Боян Йоргачевич, но - ако има свободен на пазара. При вземане на бранител, деветка и - може би - крило основната работа по селекцията ще приключи.

Дошлият на проби кипърец Алекс Константину показа бързина, вкара и гол в контролата с „Волга“ - 1:2 в събота вечерта на „Аспарухов“. Мики Орачев (19 г.) си отбеляза автогол още 9-ата минута на третата лятна проверка, след като стори същото и в първата - 4:2 със „Септември“ (Симитли). Крилото Константину изравни в 55-ата, за да си осигури още няколко дни проби. Петров от дузпа донесе победата на игралия грубо втородивизионен руски тим. Към края „Волга“ получи два червени картона, но с право на смяна - позната договорка за контроли.

„Няма да караме с тези юноши, ще изглеждаме различно“, каза треньорът Стойчо Стоев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ