Какво говорят по секс телефона за алкохолици

Лидерите на Северна и Южна Корея ще се срещнат на военната линия между страните

Вижте къде в София шумът е над допустимите норми

Менда Стоянова: Ще продължим да намаляваме външния дълг спрямо БВП

Властите на САЩ влезли с взлом в дипломатически имот на Русия, Москва ще ги съди

Румен Гечев: Външният дълг не се управлява достатъчно добре

Делян Добрев: Вероятно ще подкрепим Закона за енергетиката, за да няма спекулации в обществото

ДНК експертиза разкри чии са костите на намерения скелет в хотел „Смолян”

Корнелия Нинова: Управляващите обявиха война на всички, а днес ни трябва съзидание

Закриха сайт, използван за милиони кибератаки по света

Служители на НАП отново излизат на протест

Поредно поражение на правителството на Тереза Мей в Камарата на лордовете

Двама загинали при наводнения в Израел и на Западния бряг

Парламентът попълва състава на Антикорупционния орган

Холандският премиер Марк Рюте оцеля след вот на недоверие

Вальо бореца разказа от затвора за убийци и поръчители

Преди месец Върховният касационен съд потвърди 17-годишната присъда на Валентин Янев, известен като Вальо Бореца, за опит за убийство на Мартин Първанов-Лудия. Пред TV7 соченият за шеф на групата за мокри поръчки “Килърите 2” обвини Ивайло Близнашки-Хари, като стрелеца по Лудия.

Вальо Бореца разкри още, че Близнашки е автор на едно убийство и други два опита за убийство.

Първата жертва на Ивайло Близнашки е известният автокрадец Николай Георгиев-Майната. Преди няколко години при инсцениран скандал в заведение Близнашки наръгал с нож няколко пъти Майната. Малко по-късно Николай Георгиев загива при изключително странни обстоятелства. Докато пътува към Варна, той пука гума край Шумен. Когато слиза да я смени, е връхлетян от ТИР, който го убива на място.

Според Вальо Бореца Ивайло Близнашки сам е признал за неуспешните си опити за убийство пред Радослав Балев. Заедно с брат си Тодор Балев той гравитираше около бившата групировка СИК, а името му се свързваше и със сочения за наркобос Стефан Бонев-Сако.

Пред него Близнашки признал и за още един неуспешен опит за убийство на друг автоджамбазин – Боби Софиянеца. По думите на Вальо Бореца Радослав Балев знае името на поръчителя на атаката срещу Мартин Лудия и останалите автокрадци, нападнати от Близнашки.

За убийството само на Лудия били обещани 15 хил. лв., но тъй като Близнашки се провалил, той получил едва 5000 за мократа поръчка. Вальо Бореца твърди, че самият той се превърнал в мишена на същия поръчител, а убийството е трябвало да извърши отново Близнашки.

Бореца отказа да съобщи името на поръчителя, но го описа като негов приятел. Мистериозният поръчител носел вина и за разстрела на влиятелен наркобос от София преди девет години в столичния квартал Гоце Делчев. Тогава за мократа поръчка отново бил нает Ивайло Близнашки. Валентин Янев открива общи черти между убийството и нападението над Мартин Първанов-Лудия.

И двете жертви, освен че са простреляни, са били и пребити с дръжката на пистолет. Ивайло Близнашки няма как да отрече обвиненията на Бореца, тъй като загинал преди четири години в зверска катастрофа. Автотехническата експертиза тогава показала, че причина за фаталния сблъсък била несъобразената скорост и голямото количество алкохол, изпит от Ивайло Близнашки.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.