Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Вальо бореца разказа от затвора за убийци и поръчители

Преди месец Върховният касационен съд потвърди 17-годишната присъда на Валентин Янев, известен като Вальо Бореца, за опит за убийство на Мартин Първанов-Лудия. Пред TV7 соченият за шеф на групата за мокри поръчки “Килърите 2” обвини Ивайло Близнашки-Хари, като стрелеца по Лудия.

Вальо Бореца разкри още, че Близнашки е автор на едно убийство и други два опита за убийство.

Първата жертва на Ивайло Близнашки е известният автокрадец Николай Георгиев-Майната. Преди няколко години при инсцениран скандал в заведение Близнашки наръгал с нож няколко пъти Майната. Малко по-късно Николай Георгиев загива при изключително странни обстоятелства. Докато пътува към Варна, той пука гума край Шумен. Когато слиза да я смени, е връхлетян от ТИР, който го убива на място.

Според Вальо Бореца Ивайло Близнашки сам е признал за неуспешните си опити за убийство пред Радослав Балев. Заедно с брат си Тодор Балев той гравитираше около бившата групировка СИК, а името му се свързваше и със сочения за наркобос Стефан Бонев-Сако.

Пред него Близнашки признал и за още един неуспешен опит за убийство на друг автоджамбазин – Боби Софиянеца. По думите на Вальо Бореца Радослав Балев знае името на поръчителя на атаката срещу Мартин Лудия и останалите автокрадци, нападнати от Близнашки.

За убийството само на Лудия били обещани 15 хил. лв., но тъй като Близнашки се провалил, той получил едва 5000 за мократа поръчка. Вальо Бореца твърди, че самият той се превърнал в мишена на същия поръчител, а убийството е трябвало да извърши отново Близнашки.

Бореца отказа да съобщи името на поръчителя, но го описа като негов приятел. Мистериозният поръчител носел вина и за разстрела на влиятелен наркобос от София преди девет години в столичния квартал Гоце Делчев. Тогава за мократа поръчка отново бил нает Ивайло Близнашки. Валентин Янев открива общи черти между убийството и нападението над Мартин Първанов-Лудия.

И двете жертви, освен че са простреляни, са били и пребити с дръжката на пистолет. Ивайло Близнашки няма как да отрече обвиненията на Бореца, тъй като загинал преди четири години в зверска катастрофа. Автотехническата експертиза тогава показала, че причина за фаталния сблъсък била несъобразената скорост и голямото количество алкохол, изпит от Ивайло Близнашки.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете