Бургаска учителка се нуждае спешно от кръв

Свлачище застрашава пешеходци и коли край Дебелец

ВСС прие оставката на Красимир Влахов

СГС даде ход на делото срещу Йоан Матев

Отиде си Георги Марков

Как един посланик застава зад истината Меглена Плугчиева оборва неверни публикации за България в “Нойе Цюрхер цайтунг”

Турски военни самолети са извършили 42 нарушения на гръцкото въздушно пространство

850 000 лева идват в Сливен за подкрепа на деца с увреждания и семействата им

Над 20 % от варненските ученици отиват в западни ВУЗ-ове Англия, Холандия и Дания са най-предпочитани дестинации

Оперираха Делио Роси

Варненци пак искат паметен знак на Пламен Горанов

Ръководителят на Районната прокуратура в Пазарджик Георги Кацаров е подал оставка

Елена Йончева ще съди Цветан Цветанов за клевета

Радев се срещна с представители на Съюза на офицерите от резерва

Родителите на убития в Борисовата градина Георги поискаха 400 хил. лв. обезщетение

Експертиза отложи дело срещу баща убиец

Подновеното дело срещу бащата убиец на 7-годишната Пламена Петрова в Русенския окръжен съд беше отложено за 14 септември т.г., защото още не е готова комплексната психологична и психиатрична експертиза на Пламен Петров /38 г./. Адвокатът му твърди, че досегашната е направена формално и повърхностно. Тя не отчита и фамилната обремененост на подсъдимия. Неговият баща и леля по майчина линия също са страдали от психиатрични заболявания.

Процесът за зверската саморазправа навръх миналия Великден в Русе започва отначало, след като Великотърновският апелативен съд /ВТАС/ отмени присъдата на бащата и върна делото за ново разглеждане от друг състав. Апелативните магистрати се мотивират с допуснато процесуално нарушение.

Окръжният съд в Русе осъди Пламен Петров /38 г./ на 16 г. затвор, а съпругата му Емилия Петрова беше оневинена. Прокурорът по делото настояваше бащата да лежи доживот зад решетките. За съучастничката му и мащеха на Пламена той поиска присъда от 6 месеца пробация и 150 ч. общественополезен труд. Окръжните магистрати се мотивираха, че Пламен Петров не допускал, че Пламена може да издъхне от зверския бой. Затова и присъдата му е за евентуален, а не пряк умисъл в причинената смърт.

Новата експертиза трябва да изясни дали убиецът е съзнавал какво може да направи, като удря с дръжката на метла, юмруци и ритници 7-годишното дете или е бил в състояние на остър афект. Садистът пребива до смърт дъщеричката си в апартамента им в бл. “Мура”. Пламен Петров се вбесява, че тя не иска да прочете на празника урок от читанката. Той започва да я бие пред очите на по-малката й сестричка Десислава /4 г./. Веднага след инцидента момиченцето е прибрано в социален дом под полицейска закрила.

Биологичната му майка Деница Атанасова иска да си го вземе и очаква доклада на Агенцията за закрила на детето. След развода с Пламен съдът й отнел родителските права. Втората му съпруга Емилия също поиска и получи развод. Тя няма претенции за издръжка към бившия си мъж и след арестуването му живее при родителите й в Шумен.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.