Peugeot Partner Tepee: Радост за семейството

Пътуването с много хора и багаж в колата има своите особености, които са добре познати на семействата с деца. Автомобилът не е балон, който може да бъде надут и да побере всичко и всички, когато дойде време за лятната ваканция. И все пак някои модели се отличават с големия си вътрешен обем и съответната практичност на универсални фамилни превозвачи като комбито с висок покрив при Peugeot Partner. Със своите многостранни таланти този работлив „лъв” се е наложил на пазара и се продава успешно почти две десетилетия. Сега Partner излиза модернизиран дизайнерски и технически, за да предложи повече комфорт, технологии и функционалност.

Трудно е да се създаде красив и емоционален автомобил с големи товарни способности, но конструкторите на Peugeot са успели да придадат много приятно излъчване на Partner, особено в пътническата му версия Tepee. Предницата е значително преработена и изненадва с нови фарове, броня и решетка. Изглежда елегантно и в същото време излъчва издръжливост и солидност. С направените промени инженерите предоставят на пасажерите повече място, комфорт и гъвкавост в интериора. На дължина 4,38 м и височина 1,86 м французите са построили просторен и светъл автомобил. Истински дом на колела, който не изглежда тромаво и се държи удивително пъргаво на шосето. Заслуга за динамичния характер имат бензиновите и дизеловите двигатели от ново поколение, които отговарят на екологичната норма Евро 6. Те се нуждаят от по-малки количества гориво и отделят по-ниски нива вредни емисии.

Още с настаняването на шофьорското място човек започва да усеща, че това обемно превозно средство се управлява лесно и удобно. Позицията на седене е висока, обзорът е отличен. Пътническата версия е налична с пет и седем места, като във втория вариант има допълнителен трети ред седалки. Когато те са заети, се появява един недостатък - багажникът намалява от 675 л до 100 л, но така е при всички 7-местни автомобили. Когато третият ред седалки не се използва, товарният обем става внушителен - 1350 л. Ако пътуват само двама души в колата и задните седалки са сгънати, пространството нараства до 2650 л. Но Partner Tepee може да натовари и още. Вторият ред седалки се демонтира и тогава автомобилът побира 3000 л багаж. На индивидуалните седалки от втория ред могат да се монтират едновременно три детски столчета и малчуганите ще се чувстват комфортно, защото има достатъчно място за всички. Така едно петчленно семейство ще пътува удобно и ще има на разположение целия обем на багажника.

За адекватната динамика се грижат съвременните мотори с мощност между 98 и 120 конски сили и разход между 4,2 и 6,4 л. Като много работливи се показват 1,6-литровите дизелови двигатели и особено по-мощният със 120 коня и 300 Nm въртящ момент. Той ускорява уверено, а производителите дават среден разход на гориво 4,4 л. Консумацията изглежда много ниска, но ще се покачва с увеличаване на теглото, тоест при превоз на повече багаж.

При обновяването Partner Tepee получава модерни и високи технологии. Аварийната градска спирачка заковава автоматично колата на място при опасност от челен сблъсък със скорост до 30 км/ч и липса на реакция от шофьора. Така ще се предотвратят повечето инциденти в натоварения трафик вследствие на невнимание от страна на водача. Той ще паркира и маневрира по-лесно благодарение на предния парктроник и камерата за заден ход, която е нужна при добре натоварен автомобил. Системата Grip Control и просветът от 15 см подобряват проходимостта и сцеплението, като правят автомобила подходящ и за мек офроуд или хлъзгава настилка. Любителите на модерните комуникации ще се зарадват на 7-инчовия цветен дисплей високо на централната конзола, на който може да се „прекопират” екранът и главното меню от смартфона.

Стъкленият покрив увеличава обема

Новото Peugeot се представя на високо ниво не само като транспортно превозно средство. Към големия товарен капацитет до 3000 л трябва да се добавят и едни 90 л, предназначени за вещи на пътниците в нишите и отделенията в купето. Ако Partner Tepee се поръча с опционалния панорамен стъклен покрив, под него се отваря обем от още 94 л. Така че имаме общо допълнителни 184 л, което си е един багажник на малко кабрио. Бонусът от стъкления покрив е още по-светло и приветливо купе. За превоз на допълнителни товари на покрива се монтират релси надлъжно и напречно. Така е възможно да се пътува с всякакви видове допълнителни кутии за багаж.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили