Нова британска партия опитва да спре Брекзит

Дъщерята, убила майка си, получила инсулт “Мъките свършиха”, написала жената

Сотир Цацаров възложи делото за прегазената жена в село Търнава на Софийската окръжна прокуратура

Изригна вулканът Синабунг на остров Суматра

Борисов и Орбан поднесоха цветя пред паметника на Васил Левски

Собственикът на “Милан” пред фалит

Венци за Апостола, сълзи за Павел Панов

Съвместно учение на морска пехота и артилерия се проведе в Дагестан

18 души се отзоваха на апела на болницата в Търново да дарят кръв

Румен Радев ще удостои с висши държавни отличия дейци на образованието, науката и военномедицинското дело

Пенсионер полетя от 7-ия етаж

Заловиха бракониери на калкан в Равда и Ахелой

След отлична реколта Вила Ямбол ще пусне две нови резерви от серията Kabile Избата организира празник на виното в родния си град

Николай Николов: Като разширяват “зелената зона” да гарантират и целево разходване на средствата за ремонт на инфраструктурата!

Величко, който върна чанта с пари, получи награда от кмета на Стара Загора

Китайци инвестират 21 млн. евро във фуражен завод в Добрич

Китайският инвеститор Фънг Гоуминг и управителят на съвместната българо-китайска фирма “България тианшинонг фийд Ко.” Надя Маринова са потвърдили пред областния управител на Добрич д-р Маргарита Новоселска намерението си да инвестират в изграждане на фуражен завод в града, съобщиха от пресслужбата на областната администрация.

На среща с областния управител на Добрич, те са представили предприетите дейности по заявеното намерение. По техни данни вече е извършена пререгистрация на дружеството. Негови представители преглеждат оферти за избор на изпълнители, срещат се с проектанти и производители на силози, извършва се подготовка на терена и на нужните комуникации за реализация на проекта.

При предишната си среща с областния управител през април от фирмата са заявили инвестиционно намерение да инвестират 21 млн. евро в бъдещия фуражен завод. Той ще бъде изграден на два етапа, като в първия ще бъдат вложени 80 млн. юана (11 млн. евро) и е заложен дневен капацитет на производство от 500 тона комбиниран фураж. Още 70 млн. юана (малко над 10 млн. евро) ще бъдат вложени в проекта през втория етап, като се предвижда производственият капацитет да се увеличи двойно. При завършването на завода годишният му капацитет ще надхвърля 300 тона фураж. Ще бъде изградена и складова база с вместимост 50 000 тона. Над 80 работници ще бъдат наети в предприятието. Произведеният в Добрич фураж ще бъде изнасян за Китай.

Фирмата вече е придобила на публичен търг парцел в Промишлена зона-запад. По данни на пресслужбата на областната администрация строителните дейности все още не са започнали. Извършва се подбор на изпълнители на проекта. Няма данни Фънг Гоуминг да планира други инвестиции в България.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.