Кметът на Варна посрещна Силви Вартан на летището

Арестуваха 40-годишен за хулигански действия и агресия срещу полицаи

Задържаха банда, изнудвала за имоти във Враца

Млад мъж полетя от комплекс “Цариградски”, загина

Търговище остава шеста по прозрачност сред 265 общини у нас

Арестуваха 31-годишна жена, теглила пари от сметки на възрастна русенка

Любен Кънчев, зам.-министър на туризма: 9 милиона чужденци са посетили България Приходите от туризъм възлизат на 8 милиарда лева

Томислав Дончев: Днес, в рамките на едно поколение, се случват повече иновации и промени, отколкото в цялата предишна история на човечеството

Британка заплати 930 паунда за един банан

Островът край Бургас откри сезона Валят заявки за пиратски партита и сватби

Министър Караниколов: Бизнес климатът в страната се подобрява

Две птици нанду са новите обитатели на зоопарка в Павликени

Започват ремонти на улици в Сливен и селата за 2 млн. лева

167 млн. лв. влязоха в бюджета на София за 3 месеца

Банско с тематична изложба „Банско в Европа”

Британска организация: Спасете последните два циркови лъва в България (Видео)

Спасете последните два циркови лъва в България. Такъв апел отправиха от британската организация за защита на дивите животни Born Free. От организацията имат за цел да осигурят безопасното транспортиране на лъвовете от България към Южна Африка.

7-годишните лъвове Джора и Блек са затворени в желязна клетка, с размери 2,5 м на 2,5 м, без вода. Клетката се намира в задния двор на бивш цирков дресьор близо до София и е изложена на постоянна слънчева светлина, а високите температури превръщат клетката в пещ.

“Трябва да направим всичко възможно да измъкнем лъвовете, защото лятото ще застраши живота им. Ужасно е да ги гледаме в тази клетка и се надяваме чрез публична подкрепа да успеем да ги преместим в Африка, на щастливо и безопасно място”, заяви съоснователят на природозащитната организация Вирджиния Макена. От организацията искат да изпратят Джора и Блек в обновен център в Шамуари, Африка.

Като малки братята лъвчета Джора и Блек са били част от традиционен цирк, който е пътувал из Източна Европа и Турция. Животните са участвали в представления до края на лято 2014 г. Оттгогава на сетне, те са в клетка с размери 2,5 м на 2,5 м заради забрана, която правителството въведе срещу участието на диви животни в цирковете

“Лъвовете са в добро здравословно състояние, въпреки неприемливите условия, в които живеят. Джора е куц, но веднага след като дойде при нас, ще успеем да му осигурим нужните терапии”, обясни ветеринарният консултант на фондацията д-р Джон Найт.”

Обновеният център в Шамуари, Африка, вече е спасил много лъвове и леопарди от живот в клетка.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.