Столичани се бунтуват срещу съседи, живеещи в гаражите си

Столичани излизат на бунт срещу съседи, които не ползват гаража си за паркиране на автомобилите, а са го превърнали в място за живеене, съобщи Нова телевизия.

В закона изрично е записано - гаражът се ползва за паркиране на колата. Потвърждава го и главният архитект на София - Петър Диков: „Ако питате може ли да се разреши преустройството на гараж в жилище - категорично не може”.

По стара българска традиция обаче законите са направени, за да бъдат нарушавани. Доказва го и един гараж в столичния квартал "Редута", който е превърнат в място за живеене. Търсим собственика.

Той не си е у дома, но на място са съкооператорите, които отчаяно се опитват да го накарат да се изнесе. Помолили за съдействие и Община "Слатина". Там им казали, че ако човекът може да паркира каквото и да било превозно средство, включително колело или мотопед, това реално е гараж.

Питаме главния архитект на София как е възможно това.

„Въпросът не опира в разрешение за такава дейност, тук въпросът опира в незаконно ползване на помещение, предназначено за други цели. Така че вероятно ще трябва въпросните граждани да подадат жалба до контрола по строителството”, обясни Диков.

Жалба Яна и съседите ѝ ще подадат, но това далеч не гарантира, че собственикът ще бъде принуден да се изнесе от гаража.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл