Танцова формация „Търновска царица“ покори и Прага Участието на трупата бе с подкрепата на ГЕРБ

Лютви Местан обжалва паричната си гаранция от 10 000 лв. и забраната да напуска страната

Доналд Тръмп ще направи държавно посещение във Великобритания по покана на кралица Елизабет Втора

Македонска фирма плаща за брандиране на лични автомобили в България Платформа свързва рекламодатели и собственици на коли

„Ротари“ в Сливен бе домакини на турнир по баскетбол 3х3

УМБАЛ “Св. Марина“ Варна има готовност да поеме прегледите с ПЕТ скенер и ЯМР

Министър Захариева: България продължава силно да подкрепя евроинтеграцията на Черна гора

„Небесни ментори“ обединява футболисти, съдии и журналисти

Отнеха книжката на Мария Банева заради катастрофата, при която блъсна млад мъж миналата година

Скандалите във ВТУ вещаят назначаване на служебен ректор

Център „Алеф“: У нас няма място за нацизъм

Беларус прекрати износа на нефт за Украйна, Полша и Балтийските страни

Министър Вълчев: Учителите и родителите имаме мисия да направим децата по-добри

Пенев защити съдиите, нападна БФС, Бодуров изгоря

Млади художници разкрасиха Сливен за Великден

Лукарски: У нас има много положителни примери за ОП „Конкурентоспособност” 2007 – 2013

В страната има много положителни примери за ОП „Конкурентоспособност” 2007 – 2013. Често предприемачите случайно научават, че могат да кандидатстват по програмата. Това заяви министърът на икономиката Божидар Лукарски, който посети днес предприятие във Варна, което успешно е реализирало проект по внедряване на ново производство в полиграфичния сектор в рамките на Оперативна програма „Развитие на конкуреноспособността на българската икономика“ 2007-2013, съобщи Фокус.

Според министър Лукарски е важно предприемачите да знаят какво търсят като ефект и ефективно да внедряват машини в новите производства. „В конкретния случай два пъти се е намалило участието на човека в трудовия процес, а производителността се е увеличила четири пъти. Това е довело до разширяване на производство о и откриване на нови пазари за развитие. За нас това е положителен пример и би трябвало да бъде такъв и за всички малки и средни предприятия”, обясни министър Лукарски. Той допълни, че по този начин се разширява и дейността.

„Когато са кандидатствали по програмата, са били микро предприятие, а сега вече е малко предприятие, следващата цел е в квотата средни”, каза Божидар Лукарски. Той добави, че в страната има доста положителни и негативни примери в това отношение. „Аз се стремя да се запознавам с положителните, за да мога да ги давам като пример за кандидатстване за следващия програмен период, който отново е насочен към малките и средни предприятия. Това е и целта ни да вадим успешните проекти и да показваме на предприемачите, че тях ги има”, добави още министър Божидар Лукарски.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.