Тръмп: Действията на Русия и Иран в Сирия са срам

Kорнелия Нинова: Борисов да не се крие зад полите на Гинка и Теменужка Гинка да дойде в парламента и да обясни как стана собственик на ЧЕЗ, поиска лидерът на БСП

ЕС реже парите за земеделие и Кохезионната политика

Туск за Брекзит: Позицията на Великобритания е чиста илюзия

Десетки убити и ранени при атентат с две коли бомби в Могадишу

Белград ще ползва опита на София при изграждане на метрото

Омбудсманът Мая Манолова: Ще наблюдавам с повишено внимание сделката за ЧЕЗ

Пенев внесе молба за касиране на изборите за президент на БФС

Пътят Асеновград–Пловдив става магистрален през лятото

Холандия призна Арменския геноцид и разсърди Турция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в събота, 24 февруари 2018

БАН ще отговори официално на критиките към доклада за „Белене”

Тръмп призна: Плешив съм, крия се с прическата

Губернаторът на щата Флорида иска въоръжен полицай във всяко общинско училище

Кашата с касата се забърка здраво До понеделник смятат дълговете към чужди фондове, данните на шефа на НЗОК не били верни

Лукарски: У нас има много положителни примери за ОП „Конкурентоспособност” 2007 – 2013

В страната има много положителни примери за ОП „Конкурентоспособност” 2007 – 2013. Често предприемачите случайно научават, че могат да кандидатстват по програмата. Това заяви министърът на икономиката Божидар Лукарски, който посети днес предприятие във Варна, което успешно е реализирало проект по внедряване на ново производство в полиграфичния сектор в рамките на Оперативна програма „Развитие на конкуреноспособността на българската икономика“ 2007-2013, съобщи Фокус.

Според министър Лукарски е важно предприемачите да знаят какво търсят като ефект и ефективно да внедряват машини в новите производства. „В конкретния случай два пъти се е намалило участието на човека в трудовия процес, а производителността се е увеличила четири пъти. Това е довело до разширяване на производство о и откриване на нови пазари за развитие. За нас това е положителен пример и би трябвало да бъде такъв и за всички малки и средни предприятия”, обясни министър Лукарски. Той допълни, че по този начин се разширява и дейността.

„Когато са кандидатствали по програмата, са били микро предприятие, а сега вече е малко предприятие, следващата цел е в квотата средни”, каза Божидар Лукарски. Той добави, че в страната има доста положителни и негативни примери в това отношение. „Аз се стремя да се запознавам с положителните, за да мога да ги давам като пример за кандидатстване за следващия програмен период, който отново е насочен към малките и средни предприятия. Това е и целта ни да вадим успешните проекти и да показваме на предприемачите, че тях ги има”, добави още министър Божидар Лукарски.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.