Смърт почерни Копа Америка

Смърт почерпи празненствата на Чили по случай първата Копа Америка. Десетки хиляди се събраха пред президентския дворец Ла Монеда, за да посрещнат футболните герои, застанали върху открит автобус. А през това време из столицата Сантяго де Чили вреше и кипеше. Мъж на име Луис Алфредо Венегес е бил убит от случайно изстрелян при радостта куршум. По-късно двама души са смачкани от автомобил - 90-годишният Пабло Бобадила и 48-годишният Марко Панес. В южната част на столицата свидетели разказват как група от стотина мъже са нахлули и ограбили цял супермаркет. Десетки са арестуваните в различни градове на Чили.

Аржентинският треньор на новите шампиони Хорхе Сампаоли има да получава специален бонус за трофея. Чилийската порно звезда Марлен Дол обеща в ефир по време на финала срещу Аржентина (4:1 след дузпи), че ще направи орален секс на наставника, ако отборът успее да срази световния вицешампион. С триумфа Чили си гарантира място в турнира за Купата на конфедерациите в Русия през 2017 година.

В същото време Лионел Меси се отказа от наградата за футболист №1 на Копа Америка 2015. Звездата на „гаучосите“ мина покрай купата, но не я взе. Миналата година ФИФА отнесе много критики, защото даде на Меси трофея за играч №1 на Мондиал 2014, а това определено не бе турнирът на идола. Когато получи сребърния медал на стадиона в Чили, Лео веднага го свали от врата си с наведена глава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят