Кметът на Неделино остава отстранен от длъжност

Окръжният съд в Смолян отхвърли искането на кмета на Неделино Стоян Беширов за отмяна на наложената му мярка "отстраняване от длъжност".

Според магистратите все още не е отпаднала възможността Беширов да повлияе на свидетели по досъдебното производство, по което кметът е обвиняем за престъпления по служба.

Към делото са приложени засекретени показания на свидетели по досъдебното производство, които са заявили, че отстраненият кмет се е опитал да им въздейства да променят думите си пред разследващите.

Досъдебното производство все още не е приключило и предстои да бъдат разпитани голяма част от свидетелите. Те биха били служебно подчинени на Беширов, ако отново се върне на кметското място. Според съдебния състав служебното му положение може да създаде пречки за цялостно изясняване на обстоятелствата по делото.

Припомняме, че след разследване на Нова телевизия Стоян Беширов бе обвинен в престъпление по служба във връзка с изпълнението на обществени поръчки, а нанесените от него щети се изчисляват около 900 000 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони