Кралев в Люксембург: Основни приоритети за нас са работата с подрастващите и засилване на доброволчеството

На неформална среща на спортните министри от Европейския съюз в Люксембург министърът на младежта и спорта Красен Кралев представи позицията на България по ключови въпроси, засягащи развитието на спорта в Обединена Европа.

Красен Кралев уведоми присъстващите, че ММС поддържа непрестанен диалог със спортното движение не само у нас, но и в международен план. Провеждат се консултации по приоритетни и дискутирани на европейско ниво инициативи. Освен това спортното ни министерство разработва изпълнението на национални програми и контролира реализирането на проекти за развитие на елитния спорт, спорта в свободното време, за хора с увреждания, в сферата на социалния туризъм, а също така координира дейностите, свързани с учебно-тренировъчния, спортно-състезателния и възстановителния процес.

Министърът подчерта, че сред основните приоритети в дейността на министерството са насърчаване спорта сред подрастващите както и засилване ролята на доброволческото сред младите хора у нас.

Кралев наблегна на факта, че нашата страна поддържа и приема основните политики и конвенции на ЕС в областта на антидопинга, манипулацията на спортни резултати и превенцията на корупционни практики в спорта.

„България е една от първите европейски страни, подписали Разширеното частично споразумение за спорта през 2008 г. Нашата страна участва активно в дейността на междуправителствените органи и структури на Съвета на Европа – Конвенцията на министрите, отговарящи за спорта, управителни и експертни комитети и работни групи. Ние сме сред първите държави-членки на Евросъюза, подписали Конвенцията срещу манипулиране на спортни състезания.

Считам, че българското сътрудничество със Съвета на Европа е ефективно и ползотворно”, заяви Красен Кралев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят