Почитат с литургия Георги Черкелов

На 12 юли 2015 г. в луковитското с. Ъглъне местното кметство и Народно читалище "Отец Паисий 1926 г." организират възпоменателно тържество по повод 85-годишнината от рождението на актьора Георги Черкелов.

Програмата по честването на обичния артист предвижда Света литургия в храма "Св. Архангел Михаил" от 10 ч, а час по-късно в читалищния салон ще започне концерт на Ансамбъл "Българе", съобщиха днес от Община Луковит.

Припомняме, че Георги Черкелов почина на 81 години в Първа градска болница през февруари 2012 г. в резултат на остра дихателна недостатъчност.

Повече от две седесетилетия той и съпругата му Зина предпочетоха да живеят в луковитското с. Ъглен. Черкелов ни завеща над 65 роли в театъра и киното, сред които паметни са превъплъщенията му в образа на Велински в сериала "На всеки километър" и на Крал Лир в едноимената драма на Шекспир в Народния театър "Иван Вазов". Последните му появи бяха в суперпродукцията "Версенжеторикс", където партнираше на Жан-Клод ван Дам и във филма "Стъкблени топчета", чийто режисьор бе неговият син - Иван Черкелов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица